Hinchcliffe balesete ellenére is az élen


Úgy tűnik, James Hinchcliffe nagyon elkapta a fonalat Milwaukee-ban, miután az első edzéshez hasonlóan a délutáni gyakorlás során sem talált legyőzőre.

Az Andretti Autosport versenyzője által összerakott 22.0549-es kör bizonyult a második edzés abszolút legjobbjának, a kanadai fenegyereknek azonban korántsem volt fenékig tejfel a történtet. Hinchcliffe már a gyakorlás elején megfutotta az ominózus időt, azonban nagyjából negyed órával a leintés előtt nagy igyekezetében elvesztette uralmát az egymérföldes pálya 2-es kanyarjában és a falnak csapta autóját. A versenyző szerencsére sértetlenül szállt ki munkaeszközéből, azonban a 27-es számú Andretti csapatra feszített tempó vár, ha a hamarosan kezdődő kvalifikációra alkalmas állapotba akarják hozni a UFD által szponzorált Dallara-Hondát.

A baleset következtében az IndyCar úgy határozott, plusz öt perccel megtoldják az edzésre szánt időt.

Hinchcliffe-től 0.0951 másodperces lemaradásban az az Ed Carpenter végzett, aki Sarah Fisherrel karöltve az utóbbi órák legnagyobb bréking nyúzát szolgáltatta, miután bejelentették, hogy jövőre egyesítik csapataikat.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokát 22.1845-tel Tony Kanaan csípte meg a Chip Ganassi Racing 10-es számú autójával. A negyedik pozícióban az SPM/SMP Racing orosz újoncát, Mikhail Aleshint érte a kockás zászló, míg a Fisheréket képviselő Josef Newgarden – aki az első sárga zászlót is elhozta, miután négy perccel a kezdés után megállt a pálya 1-es kanyarjában – az ötödik helyről várhatja a kvalifikációt.

Hinchcliffe balesete és Newgarden problémája mellett, a pályakarbantartást leszámítva még egyszer kellett beinteni a sárgát, miután Marco Andretti lefulladt a pit kijáratánál.

 

  

 Hinchcliffe autójának dicstelen búcsúja:

45asa.jpeg

46asa.jpeg

 

 A második edzés végeredménye:

 

43asa.jpeg

 

 képek: IndyCar, Grand Prix Network