Andrettiék vasárnap bejelentenek valamit


Az Andretti Autosport a vasárnapi, milwaukee-i versenyt megelőzően versenyzővel és szponzorral kapcsolatos bejelentést tesz.

A hírek szerint az eseményen a csapattulajdonos Michael Andretti mellett az egyelőre meg nem nevezett versenyző, valamint a jelen pillanatban szintén név és arc nélküli szponzor képviselője is tiszteletét teszi.

Konkrétumokról egyelőre nem esett szó, ezért az amerikai sajtó fantáziája jelents mértékben meglódult. Az alábbiakban a valószínű forgatókönyvek következnek, csak hogy máris rápörögjünk a holtszezonra, ami még el sem kezdődött.

 

A., Hunter-Reay hosszabbítása Andrettiékkel régóta kész tényként kezelt, úgyhogy reális sansz van arra, hogy vasárnap megerősítik a 2012-es IndyCar bajnok, egyben az idei Indy 500 győztesének maradását a 28-as számú DHL autóban. Ez alá a verzió alá csak tovább adja a lovat, hogy a DHL a milwaukee-i futam egyik szponzora is, úgyhogy keresve sem lehetne jobb alkalmat találni a (nem is olyan) nagy bejelentésre.

 

B., James Hinchcliffe egy szezonra, plusz egy év csapatopcióval írt alá tavaly Andrettiékkel, azonban idén júliusban a csapat úgy döntött, ennek ellenére engedi a kanadainak, hogy más gárdáknál is nézelődjön. Lehetséges, hogy mégis sikerült megegyezniük és a Honda áldásos tevékenységének hála Hinchcliffe maradhat a 27-es autóban?

 

C., Egy ideje pletykálják, hogy Simon Pagenaud-ra komolyan fenik a fogukat Andrettiék, nemrég pedig arról is pusmogtak, hogy már egy előszerződés is megköttetett a felek között. A Forma 1-es Honda teszttel is összefüggésbe hozott francia soha nem erősítette meg, de nem is cáfolta az Andretti Autosporttal kapcsolatos híreszteléseket. Pagenaud nemrég azonban úgy nyilatkozott, hogy a folytatásra vonatkozó döntésével megvárja a szezon végét, mivel jelenleg csak a bajnoki címért folyó harc lebeg a szeme előtt.

 

D., A Motorsports Talk rávilágított arra, hogy ha a jövőre egyesülő Sarah Fisher Hartman Racing és Ed Carpenter Racing Chevrolet erőforrással vág neki a szezonnak, akkor fennmarad egy Honda lehetőség. Ebből kiindulva pedig akár egy ötödik Andretti Autosport autó is kisülhet a dologból.

 

E., Néhány héttel ezelőtt olyan pletykákról is hallani lehetett, miszerint Josef Newgardent is figyelemmel kísérik Andrettiék. A 23 éves pilótának, aki jelenleg Fisheréknek dolgozik, nincs érvényes szerződése 2015-re nézve. Innentől fogva pedig lásd. „D” pont.

 

F., Egyéb, brutális meglepetés.

 

Holnap kiderül.