Sparks: Stewart mindent megtett, hogy elkerülje Kevint


Az elmúlt pár napban nem csak az amerikai, de a nemzetközi sajtó fő témájaként a szombati sprint car tragédia szolgált.

A fokozott médiaérdeklődésnek hála hirtelenjében mindenki szakértőjévé vált nem csak a NASCAR-nak, de sprint/dirt versenyzésnek is, noha egy héttel ezelőtt nem csak, hogy Kevin Ward Jr.-t, de némelyek még Tony Stewartot sem igazán tudták elhelyezni a mátrixban.

A tempót azonban tartani kell konkurenciával, a guglit használni pedig luxus, így nem meglepő, hogy a végzetes incidens árnyékában valódi gyöngyszemek születtek a mainstream médiában, kezdve a Sprint Cup és a sprint car folyamatos összekeverésével/azonosításával (ez kábé akkora blama, mint Charles hercegről és Charles Mansonról a keresztnevük alapján egyenesági rokonságot feltételezni), azon keresztül, hogy szegény Wardot 350 kmh-val ütötte el Stewart, egészen odáig, hogy a háromszoros NASCAR bajnok évtizedeket felölelő pályafutásából kiragadott néhány balhés motívum alapján máris villamosszékbe való pszichopata gyilkosként könyvelik el.

A véresszájú média minden alapot nélkülöző, a kattintásokért cserébe irracionális csúsztatásokkal operáló cikkeiről tavaly már született egy poszt ezen a blogon, úgyhogy a téma további fejtegetésébe nem mennék bele. Aki akarja ide kattintva szépen elolvashatja az írást, amelyet anno egy, a fősodrású médiában igen előterében lévő személy picikét magára is vett és be is vágta miatta a durcát a szentem – hát, erre mondják, hogy akinek nem inge….

Szóval és tettel, az ártatlanság vélelmének irmagját is nélkülöző cikkek cunamijával továbbra is szembe menve a mostani poszt témájául egy olyan versenyző nyilatkozata szolgál, aki az elmúlt hétvégén ott volt a pályán és szinte premier plánban nézte végig, amint Stewart autójával felökleli a húszéves Wardot.

„Amit én láttam, hogy Tony mindent megtett, amit csak tudott azért, hogy lefelé kanyarodjon és ezáltal elkerülje Kevint” – nyilatkozta Cory Sparks, aki néhány autóval távolabb haladt Stewarthoz képest. Ennek ellenére tisztán látta a történteket és állítja, a publikus videók egyáltalán nem tárják fel a teljes történetet.

Stewart bűnösségének első számú bizonyítékaként a legtöbbek szemében az számít, hogy a végzetes incidens előtt a versenyző gyorsított, több helyszíni szemtanú pedig állítja, hallotta, amit felpörgette a motort. Sparks szerint azonban ez egyáltalán nem támassza alá a szándékosságot, sőt, akár még Stewart mellett is szólhat. Akárcsak korábban a NASCAR és sprint car pilóta JJ Yeley, Cory is fontosnak látta kiemelni, hogy a sprint carok gázadással kanyarodnak.

„Véleményem szerint amikor Stewart gázt adott, azt azért tette, hogy ki tudja Wardot kerülni.”

Sparks szintén megerősítette azokat a feltevéseket, miszerint a korlátozott látási viszonyok közepette Stewart nem biztos, hogy időben képes volt észlelni a fekete overált és sisakot viselő Wardot a pályán.

„Szerintem az a legjobb, ha Kevin Wardra egy nagyszerű versenyzőként emlékezünk, nem pedig Tony Stewart áldozataként” – tette hozzá.

Az Ontario megyei seriffhivatal hétfői sajtótájékoztatója során közölték, hogy egyelőre senkire nézve nincs a birtokukban terhelő bizonyíték, a vizsgálat azonban folyamatban van, amelyre nézve nincs előre megszabott határidő kiadva.

Arról jelenleg nincs információ, hogy Cory Sparks-t kikérdezték-e a hatóságok.

  

 

Előzmények:

Halálos baleset részesévé vált Tony Stewart

Seriffhivatal: Egyelőre nincs bizonyíték Tony Stewart ellen

Tompa trauma okozta Kevin Ward Jr. halálát

 

 

kép: columbian.com