Jön az 8Star az Indy Lights-ba?


A sportautózásban elért sikereket követően új kihívást keres az 8Star Motorsports.

 

Az Enzo Potolicchio kezében lévő csapat portfóliójában olyan eredmények szerepelnek, mint többszörös kategóriagyőzelem az FIA World Endurance Championshipben (WEC) és a Le Mans-i 24 óráson, de az idén egyesült United Sports Car Championshipben is meggyőző teljesítményt nyújtanak.

Az 8Star azonban nem elégszik meg ennyivel és bejelentették, hogy ha minden az elképzeléseik szerint alakul – márpedig nagyon úgy tűnik, akkor 2015-ben a Dallara IL-15-nel egészítik ki flottájukat.

Potolicchio egyelőre nem árulta el, hogy egy-,vagy kétautós csapatként tervezik-e az indulást a ráncfelvarráson áteső Indy Lights-ban.

„Ez egy természetes lépés az 8Star Motorports számára, amelynek a szakértelem és a legkorszerűbb létesítmények állnak rendelkezésére” – olvasható a gárda sajtóközleményében. „Az új Indy Lights autó 2015-ben érkezik, tehát ez a tökéletes időszak arra, hogy belevágjunk az újabb kihívásba.”

Az IndyCar elsőszámú nevelősorozatának számító Indy Lights az idei év végén nyugdíjazza jelenlegi, immár tizenkettedik évét taposó autóját és érkezik helyette a minden szempontból korszerűbb Dallara IL-15. A versenygép már túl van az első teszteken és egyelőre mindenki nagyon elégedett a teljesítményével.

A fő probléma azonban az új autó borsos árában keresendő, ami miatt az olyan érdeklődő csapatok, mint az AJ Foyt Racing, vagy éppen a National Guard szponzoráció elvesztése miatt komoly nehézségekkel szembenéző Rahal Letterman Lanigan Racing is már jó előre leszögezte, Lights-ba történtő visszatérésük esetén kizárólag fizetős pilótákban gondolkodnak.

Az 8Star potenciális versenyzőiket globálisan kutatná fel, egyfajta kiterjesztéseként a már egy ideje sikeresen működő utánpótlás-nevelő programjuknak.

Potolicchio elmondta, hogy a pilóták kiválasztásának elsődleges szempontjaként a főkategóriára történő kinevelést tartják szem előtt.

„Fiatal versenyzőket keresünk, akik az IndyCar Series-be vezető útra koncentrálnak. Európában és Ázsiában is szétnézünk olyan pilóták után, akik az USA-ban szeretnének karriert építeni, ahogyan az észak és dél-amerikaiaknak is lehetőséget biztosítanánk, hogy megismerjék az Indy utánpótlás-rendszert. Magától értetődő módon az 8Star egy versenyképes csomagot fog biztosítani a tehetséges versenyzőknek, jöjjenek bárhonnan is.”

 

 kép: Indy Lights