Hunter-Reay várhatja az élről a kvalifikációt


Tíz perc késéssel vette kezdetét a Honda Indy 200 harmadik edzése Mid-Ohión, köszönhetően egy, a pitlane-en terebélyesedő olajfolt eltakarítási munkálatai miatt.

A csúszás ellenére az előzetesen meghirdetett negyvenöt perces időtartamban lebonyolított gyakorlást a pénteki nap leggyorsabbja, azaz Ryan Hunter-Reay zárta az élen 1:05.7062-es körével. A győztes időt az amerikai a leintés előtt nem sokkal rakta össze, közel 0.2 másodpercet javítva korábbi egyéni csúcsán.

Az Andretti Autosport versenyzője mögött 0.0960 mp-es hátrányban Scott Dixon zárt a Chip Ganassi Racing 9-es számú Dallara-Chevy-jével, míg a harmadik pozícióból Justin Wilson és vele együtt a Dale Coyne Racing várhatja a magyar idő szerint este nyolckor kezdődő kvalifikációt.

A negyedik helyen a Forma 1-gyel szemező Simon Pagenaud végzett 1:05.9164-es köre révén, 0.0260 másodpercet adva Schmidt Peterson Motorsports-os csapattársának, az orosz Mikhail Aleshinnek.

A Team Penske triója a pénteki, összesített eredménylistán nem tudott beférkőzni a legjobb tízbe és ez szombatra sem sokat változott, lévén a gárda legmagasabban végzett versenyzője, a pontversenyben másodikként álló Will Power a tizenegyedik, a bajnokságot vezető Helio Castroneves a tizenötödik, Juan Pablo Montoya pedig csak a tizennyolcadik lett.

Az edzést csak egyetlen alkalommal kellett felfüggeszteni egy rövid időre, a KV/AFS Racinges Sebastian Saavedra 12-es kanyarban történt kicsúszása miatt. Az autóban azonban nem keletkezett kár és a fiatal kolumbiai vissza tudott térni a pályára.

Egy kivételével a teljes mezőny 0.65 másodpercen belül tudott maradni Hunter-Reay-hez viszonyítva. Egyedül csak a Bryan Herta Autosport újoncának, Jack Hawksworth-nek nem sikerült a bravúr, igaz, neki olyannyira nem, hogy 0.6790 mp-et kapott még az utolsó előtti helyen záró Takuma Satótól is. 

 

 24asa.jpeg

 

 kép: IndyCar