Chip Ganassi előtt tisztelegnek Watkins Glenben

Chip Ganassi előtt tisztelegnek Watkins Glenben

Chip Ganassinak ítélték oda az első Cameron R. Argetsinger díjat, amelyet a szakember jövő héten, Watkins Glenben vehet át.

 

A díjat azután a Cameron R. Argetsinger után nevezték el, akire gyakran az amerikai road versenyzés édesapjaként is hivatkoznak. A 2008-ban, 87 éves korában elhunyt üzletembernek volt köszönhető többek között a második világháborút követő első autóverseny tető alá hozása, amelynek keretein belül, 1948-ban ő maga is volán mögé ült Watkins Glenben. Argetsinger továbbá aktívan szerepet játszott a Forma-1 Glenre történő, 1961-es érkezésében amely pálya innentől fogva húsz éven keresztül látta vendégül a világbajnoki sorozat mezőnyét.

„Nyilvánvaló, hogy Chip Ganassi, mint a díj első kitüntetettje, már tanúbizonyságot tett ugyanerről a fokú elkötelezettségről, eltökéltségről és kiválóságról „ – méltatta JC Argetsinger, aki édesapja halálát követően vette át az International Motor Racing Research Center elnöki posztját.

Ganassi a díjat augusztus 5-én, az IMRRC díszvacsoráján veheti át. Az eseményen többek között részt vesz a NASCAR elnöke Mike Helton, a NASCAR Sprint Cupban a Chip Ganassi Racing színeiben versenyző Jamie McMuray, az IndyCar alelnöke, Brian Barnhart, valamint a Sports Car Club of America elnök-vezérigazgatója, Lisa Noble is.

A saját csapatával a NASCAR-ban, az IndyCarban és a United Sports Car Series-ben is jelenlévő Chip Ganassi huszonnégy éve részese a motorsport vérkeringésének, ez idő alatt pedig összesen tizenhét bajnoki címet és négy Indianapolis 500 győzelmet ünnepelhetett. 2012-ben a Complex magazin beválasztotta az autóipar ötven legbefolyásosabb embere közé.

 

 

kép: 500festival.com