Bourdais nyerte a második edzést, de eddig Hunter-Reay a leggyorsabb Mid-Ohión


Sebastien Bourdais elsőségével ért véget a Honda Indy 200 pénteki második edzése. A KVSH Racing francia versenyzője 1:06.8271-es leggyorsabb körével landolt az eredménylista élén.

„Jól ment” – nyilatkozta a leintést követően a 37 éves Le Mans-i, aki két héttel ezelőtt, a torontói duplaforduló első futamán aratott rajt-cél győzelmének hála hét év után először állhatott fel a dobogó tetejére. „Torontóban végre volt egy jó hétvégénk, és nagyszerű, hogy itt Mid-Ohión is az élen lehetünk. A pálya nagyon szórakoztató és kihívásokkal teli.”

Bourdais mögött a második helyen Carlos Munoz zárta a pénteki napot. Az Andretti Autosport újonca a délelőtt folyamán még csak a tizenhetedik pozícióig tudott felkapaszkodni, a második gyakorlás során azonban már csak 0.0539 másodperc választotta el a tabella élétől.

A harmadik pozícióba az Indy Lights visszatéréssel kacérkodó AJ Foyt Racing versenyzője, Takuma Sato kormányozta a 14-es számú ABC Supply gépet 1:06.9065-ös egyéni legjobb körével. A negyedik helyet a Dale Coyne Racing sorait erősítő Justin Wilson kaparintotta meg 1:07.0583-mal, a legjobb öt elit klubját pedig a Chip Ganassi Racing B-csapatának tagja, Ryan Briscoe tette teljessé 1:07.0840-es idejével.

A negyvenöt perces edzés során két alkalommal volt szükség a piros zászló beintésére. Először Simon Pagenaud csúszott meg a Schmidt Peterson Motorsports 77-es számú autójával, aminek végeredményeként a pálya ezen részét szegélyező homokkal és kaviccsal teli bukótérben végezte.

A második incidensre pedig egy perccel a leintés előtt került sor, miután a Dale Coyne Racinges Carlos Huertas elvesztette az uralmát járműve felett. Akárcsak Pagenaud, úgy a kolumbiai esetében sem esett kár az autóban, de a szabályok értelmében piros zászló okozása miatt mindketten elvesztették két legjobb idejüket.A második edzésen némiképp lassabb idők születtek, mint az első felvonás során, így nem meglepő, hogy az összetett eredménylista első nyolc helyezettje a délelőtt során autózta legjobb pénteki idejét. Mindössze öt pilótának – Carlos Munoz, Takuma Sato, Justin Wilson, Jack Hawksworth és Mike Conway – sikerült a délután folyamán faragni korábbi, egyéni leggyorsabb körén. A legkeserűbb szájízzel azonban még így is az Ed Carpenter Racing road/streetre specializálódott, Long Beach-en és legutóbb Torontóban is győzni tudó Conway-e hagyhatta el a pályát, aki a pénteki nap leglassabb idejét produkálta a maga 1:07.6579-ével.

 

A Honda Indy 200 pénteki napjának összefoglalója:

  

A Honda Indy 200 második edzésének végeredménye:

23asa.jpeg

 

 

A pénteki nap összetett végeredménye: 

 

22asa.jpeg

 Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy