Tűzálló overál helyett angyalbőrben


Nem mindennapi tapasztalatokkal gazdagodott a héten Graham Rahal és Dale Earnhardt Jr. közös szponzoruk, a National Guard jóvoltából.

 

Az IndyCar pilóta Rahal és a NASCAR szupersztár Earnhardt Jr. testközelből ismerkedhetett meg az amerikai Nemzeti Gárda módszereivel az Indiana állambeli Camp Atterbury-ben, ahol közel négyezer katona gyakorlatozik jelenleg.

Az Indianapolis Motor Speedway-től negyvenöt mérföldnyire, délre fekvő gyakorlótéren a két versenyző nem csak szemügyre vehette, de ki is próbálhatta a fegyverek egy részét a szolgálatot teljesítő katonák aktív közreműködésével.

Mondani sem kell, hogy mindketten rendkívül élvezték a Gárdánál töltött napot.

„Lenyűgöznek bennünket” – lelkendezett a Rahal, miután kivette a részét egy C4-essel végzett, sikeres robbantási kísérletből, amely a detonáció következtében több, mint kétszázötven méter sugarú körben szórta szét az agyagos földet. „Mi nem azért vagyunk itt, hogy szórakoztassuk őket. Ők a szakértők, mi csak tanulhatunk tőlük. Nagyon klassz és nagyon különleges élmény.”

Az eredeti tervek szerint a NASCAR Sprint Cupban szereplő Hendrick Motorsports pilótája, valamint a Rahal Letterman Lanigan Racing egyetlen, teljes szezonos IndyCar versenyzője egy Blackhawk helikopterrel érkezett volna meg a helyszínre, azonban az időjárás keresztülhúzta a számításaikat.

Ez azonban, mint később kiderült, semmit sem vont le a látogatás értékéből.

Rahal és Earnhardt Jr. többek között megtudhatta, milyen érzés lőni egy Howitzer tarackkal, de egyéb fegyvereket is kipróbálhattak.

„[A Gárdánál történt látogatás] igazán magával ragadó volt, mert biztos vagyok abban, hogy ilyen lehetőség soha többé nem adatik meg nekünk” – mondta az AP hírügynökségnek a NASCAR királykategóriájának tizenegy éve zsinórban legnépszerűbb pilótájának választott, kétszeres Daytona 500 győztes Earnhardt Jr. „Nagyon különleges tapasztalat volt, soha nem fogom elfelejteni. Soha nem késő eljönni ide és látni ezeket a srácokat a saját környezetükben. Valódi képet kapsz arról, hogy mi történik a színfalak mögött, hogyan gyakorlatoznak, hogyan zajlik a felkészülés és miről is szól igazán az elkötelezettségük.”

A két versenyző nem érkezett üres kézzel Atterbury-ben: az újoncokat különböző csapatrelikviákkal lepték meg, Earnhardt Jr. ráadásul még egy dedikált NASCAR motorháztetőt is ajándékozott a szakasznak.

A nap egy hosszabbra nyúlt, kötetlen beszélgetéssel ért véget, amelyet követően a vendégek elhagyták a gyakorlóteret, ezúttal már tényleg az impozáns Blackhawk fedélzetén.

 

5asa.jpeg

4asa_1.jpeg

12asa.jpeg

14asa.jpeg

11asa.jpeg

8asa.jpeg

13asa.jpeg

3asa.jpeg

6asa.jpeg

9asa.jpeg

7asa.jpeg

15asa_1.jpeg

 

 

képek: AP