Egymillió dollárra perli a KV Racing Simonát?


Futótűzként kezdett el terjedni a Twitteren az a dokumentum, amely nem kevesebbet állít, mint hogy a KV Racing Technology egymillió dollárra perli Simona de Silvestrót.

Mint ismeretes, a svájci versenyzőnő a Kevin Kalkhoven és Jimmy Vasser tulajdonában lévő gárda színeiben teljesítette a 2013-as IndyCar szezont melynek során kilenc top tizes, ezen belül pedig két top ötös helyezést ért el, Houstonban pedig a dobogó második fokára is felállhatott.

A KV-vel kötött megállapodás értelmében a 95%-ban Simona, 5%-ban pedig édesapja, Pierre Luigi de Silvestro tulajdonában lévő, svájci székhelyű Racing 78 nevű vállalkozás finanszírozta a 78-as számú autó működését az év során. Azaz finanszírozta volna, a csapat által benyújtott irat alapján ugyanis nem tettek eleget fizetési kötelezettségüknek.

A KV és a Racing 78 közötti, úgynevezett stratégiai szövetség 2012. október 23-án köttetett, aminek értelmében a svájciak vállalták, hogy osztoznak a 78-as számú, Chevrolet motorral hajtott autó működési költségein, beleértve a szponzori bázis biztosítását. A kontraktus szerint havi 83.483.29 dollárnak megfelelő összegett kellett volna fizetniük a a KVRT által rendelkezésükre bocsátott eszközökért és humán erőforrásokért cserébe, amely kötelezettségüket elmulasztották teljesíteni, így tartozásuk 927.665.34 dollárra rúg.

Simona de Silvestro idén februárban jelentette be, hogy öt év után búcsút int az IndyCarnak, és a szintén svájci illetőségű Sauber F1 Teamhez szerződik, amely gárda egy speciális felkészítő programot, valamint 2015-re versenyzői ülés lehetőségét kínálta számára.

A 25 éves versenyző ennek megfelelően idén nem áll rajthoz semmilyen kategóriában, de két, egyenként több napos privát teszten már túl van a gárda 2012-es autójával, amelynek költségeit többek között hűséges szponzora, a Nuclear Clean Energy finanszírozza.Az F1-es felkészülési program költsége Simona támogatói részéről több millió dollára rúg.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy