Jack Hawksworth sérülése súlyosabb, mint hitték


Az IndyCar hivatalos tájékoztatása szerint a Bryan Herta Autosport újonc versenyzője, Jack Hawksworth nem gördül rajthoz a magyar idő szerint vasárnap este kezdődő Pocono IndyCar 500-on.

 

A 23 éves pilóta a szombati második edzés során szenvedett balesetet a 2.5 mérföld hosszúságú pálya 1-es kanyarjában. Az első jelentések még arról szóltak, hogy a brit kisebb térdsérüléssel megúszta az ijesztő incidenst, az autójának bal oldalán keletkezett károk miatt azonban nem tudott részt venni a néhány órával később rendezett kvalifikáción.

Vasárnap reggel, a poconói paddockban felröppentek olyan hírek, miszerint a Bryan Herta Autosport távol marad az ötszáz mérföldes, a dupla pontozás miatt kiemelt fontosságú versenytől. Az értesüléseket később maga a csapat is megerősítette, pilótájuk fizikai állapotára hivatkozva. Ennek kapcsán olyan pletykák is elindultak, miszerint a gárda valójában a rendelkezésre álló alkatrészek limitált száma, valamint az autó – amely az Indianapolis 500 egyik edzésén már egyszer csúnyán összetört – kímélése miatt döntött Pocono kihagyása mellett.

Mostanra viszont hivatalossá vált, hogy Hawksworth ténylegesen sérülései miatt kényszerül parkolópályára ezen a hétvégén. A korábbi hírekkel ellentétben azonban nem a térde okán, hanem az ennél sokkal ijesztőbb szívizom zúzódása miatt.

A fiatal tehetség szombati balesetét követően a biztonági csapat segítségével ugyan, de saját lábán szállt ki autója roncsaiból, az előírásoknak megfelelően pedig rögtön a pálya orvosi központjába szállították. Az ekkorra datálható hírek alapján Hawksworth-t alkalmasnak találták a hétvége folytatására, néhány órával később viszont rosszullétre kezdett panaszkodni, ezért egy közeli kórházba küldték további vizsgálatokra. Az eredmények alapján miokardiális zúzódást diagnosztizáltak a múlt heti, houstoni második futam során főkategóriás pályafutása első dobogós helyezését megszerzett versenyzőnél, aminek következtében az éjszakát is bent kellett töltenie megfigyelés céljából.

A paddockból származó információk szerint Hawksworth becsapódása 100 G-erejű volt.

Az eddigi hírek szerint a Bryan Herta Autosport nem nevez meg helyettes versenyzőt, így csak huszonegy autó vesz részt a Pocono IndyCar 500-on

 

 

kép: IndyCar