Pippa Mann nemes célért fog küzdeni az Indianapolis 500-on

Pippa Mann nemes célért fog küzdeni az Indianapolis 500-on

A világ vezető mellrák ellenes szervezetével, a Susan G. Komennel való együttműködés révén Pippa Mann fogja vezetni a Dale Coyne Racing 63-as számú autóját az idei Indianapolis 500-on.

Az emlőrák az egyik leggyakoribb, nőket érintő megbetegedésnek számít. Csak az Egyesült Államokban minden második percben diagnosztizálnak valakit ezzel a potenciálisan halálos kórral, ami azt jelenti, hogy csak ebben a hónapban közel húszezer új esetre lehet számítani.

A május hónap során Mann a versenyre való felkészülés mellett a Susan G. Komen rákellenes kampányában is fontos szerepet vállal majd. A 30 éves pilóta autója pink festést kap, de overálja és sisakja is ezt a színt fogja viselni, annak érdekében, hogy nyomatékosan hívják fel a figyelmet a szűrővizsgálatok és az információszerzés fontosságára.

A program keretein belül a rajongóknak, valamint támogatóknak lehetősége nyílik arra, hogy a hivatalos weboldalon keresztül pénzadománnyal járuljanak hozzá a Komen működéséhez, értve ez alatt a mellrák ellenes kutatások és a minél szélesebb körben történő tájékoztatás költségeit.

„Emberek milliói fogják látni Pippa rózsaszín autóját és felszerelését, ami nagy figyelmet irányít majd erre a súlyos betegségre” – fogalmazta meg sajtóközleményében a Komen elnök-vezérigazgatója, Dr. Judy Salerno. „Nagyon hálásak vagyunk Pippa azon elkötelezettségéért, amelyet a saját és általánosságban véve az autóversenyzés rajongói, valamint a mellrák elleni harc irányába tanúsít.”

Mann, aki idén pályafutása harmadik Indianapolis 500-ára készülhet, megtiszteltetésnek veszi, hogy a szervezettel karöltve egy nagyon fontos ügyet képviselhet a világ legnagyobb múltú autósport-eseményén.

„Az egész projekt azzal az ötlettel kezdődött, hogy a piros sisakomat fessük át rózsaszínre, majd a verseny után árverezzük el a Komen javára, de nagyon rövid idő leforgása alatt ebből valami sokkal nagyobb, elképesztőbb dolog kerekedett ki. Számomra az Indianapolis 500 idén nem rólam fog szólni. A rózsaszín autó a pályán a Koment és a túlélőket fogja reprezentálni, valamint azoknak állít emléket, akik sajnos alulmaradtak a mellrák elleni kemény csatában. Részesének lenni ennek a Susan G. Komennel az Indianapolis 500-on, egyúttal pedig szerepet vállalni abban, hogy ez megvalósulhat, olyasvalami, amire rendkívül büszke vagyok.”

A május hónapban Pippa ismét egyesítheti erejét azzal a Brandon Fry-jal, aki 2011 óta minden Indy 500-on a versenymérnökeként segítette a munkáját és akinek fontos szerepe volt abban, hogy Mann három évvel ezelőtti, első részvétele idején, 42 nevező közül, sikeresen kvalifikálni tudta magát a tradicionális 33 fős mezőnybe.

„A Dale Coyne Racing 63-as autója körül egy hihetetlen gárda állt össze, nem tudom eléggé megköszönni a projekt iránti támogatást Dale-nek és az egész csapatnak, valamint azt a kemény munkát, amit ők is belefektettek a színfalak mögött. Nem csak azért fogunk pályára lépni, hogy pozíciókért harcoljunk és versenyezzünk az ellenfelekkel, de a gyógymódért is hajtani fogunk.”

A csapat tulajdonosa, Dale Coyne hasonlóképpen örömét fejezte ki annak okán, hogy szerepet vállalhatnak egy fontos küzdelemben.

„Nem gondolom, hogy annál szorosabban, szívből együtt tudnék működni egy szervezettel, mint ahogyan a Komennel. Nagyon kevés család, vagy személy van, aki ne ismerne személyesen olyan embert, aki ennek a betegségnek az áldozata. Pippa, a Komen és én különösen értékeljük a lehetőséget, hogy további figyelmet irányíthatunk erre és hozzájárulhatunk mindazon nagyszerű dolog finanszírozásához, amelyet a Susan G. Komen tesz a nőkért a mellrák ellenes harc jegyében.”

 

A projektről bővebben a külön erre a célra létrehozott weboldalon, a racewithpippa.com-on lehet tájékozódni.