Penske elsőség a kvalifikáció előtt Long Beach-en


A kétszeres Long Beach-i győztes Will Power elsőségével zárult az IndyCar harmadik edzése helyi idő szerint szombat reggel.

A Team Penske versenyzője 1:08:1696-os körének köszönhetően landolt a tabella élén, több, mint egy másodpercet javítva a hétvége addigi legjobb idejénél. Nem csak az ausztrálnak sikerül azonban gyorsabb kört összeraknia a pénteki nap leggyorsabbjánál, a Simon Pagenaud nevéhez fűződő 1:09:1488-nál, hanem konkrétan az első tizenkilenc helyezettnek, ami több, mint reményt keltő a magyar idő szerint ma este esedékes kvalifikációra nézve.

A második helyen, minden túlzás nélkül nüansznyi, 0.0022 másodperces hátránnyal Josef Newgarden végzett a Sarah Fisher Hartman Racing nagy örömére, harmadikként pedig a 27-es számú Andretti Autosport autó kormányát tekergető James Hinchcliffe zárt 0.1856-tal lemaradva a győztes időtől.

A KVSH Racinges Sebastien Bourdais tegnap délutáni második pozícióját követően ezúttal a negyedik helyet kaparintotta meg 1:08:4446-os legjobb körével, ötödikként pedig egy újabb Andretti autót, a Ryan Hunter-Reay által megzabolázott 28-ast intették le 1:08:526-tal.

A Dale Coyne Racing teljes szezonos pilótája, Justin Wilson hosszabb időn keresztül uralta a tabellát, végül azonban visszacsúszott a hatodik helyre, de hátránya még így is csak 0.3673 volt Power legjobbjához képest.

A Schmidt Peterson Motorsports-os Simon Pagenaud már rögtön az edzés elején kisebb frászt hozott a csapatára, miután elektronikai hibát gyanított az autójában, ez azonban úgy tűnik csak pillanatnyi üzemzavar lehetett, hiszen a francia tehetség végül tizenkilenc kört futva a hetedik pozícióig tornászta fel magát 1:08:5513-as idejével. A Team Penske kolumbiai szerzeménye, Juan Pablo Montoya lassan, de biztosan halad a fejlődés útján és tegnapi tizennegyedik és kilencedik helyei után a ma délelőtti edzést már a nyolcadikként zárta. A kilencedik helyen a Bryan Herta Autosport kiemelt figyelmet érdemlő újoncát, Jack Hawksworth-t találhatjuk, tizedikként pedig az Ed Carpenter Racing road/street szakosztályát képező Mike Conway-t érte a kockás zászló.

Ha figyelmesen böngésszük az eredményeket, feltűnik, hogy az első és tizedik helyezettet mindössze 0.4938 másodperc választja el egymástól, és még a tizenkilencedik pozícióban záró RLL Racinges Oriol Servia is egy másodpercen belüli időt autózott az élen állóhoz képest.

Erőforrás fronton a tegnapi két edzéshez hasonlóan a top 10-ben ma is 6-4-re képviseltette magát a Honda a Chevrolet ellenében.

A Chip Ganassi Racingnek ezúttal egyetlen autója sem tudta beverekedni magát az élmezőnybe. A csapat négyeséből tizenkettedik helyével Ryan Briscoe zárt a legmagasabban, míg Scott Dixon a tizennegyedik, Tony Kanaan a tizenhatodik, Charlie Kimball pedig a huszonegyedik helyen végzett csak.

long7.png

Végezetül egy érdekesség. A morefrontwing.com kiszúrta, hogy a pálya 10-es kanyarjánál lévő kerítésen egy  terepszínű majom bámészkodik. A játékot nem egy arra járó gyerek felejtette ott, pont ellenkezőleg, a szervezők akasztották ki szándékosan, hogy ezzel tisztelegjenek a Mission Motorsport előtt. Az MM egy veteránok, jelenleg is szolgálatot teljesítő katonák, valamint az autósportban jártas civilek által létrehozott szervezet, amelynek célja, hogy a versenypályákon – és azon kívül is – közös programokat szervezzen a szolgálat közben megsérült, valamint egészséges katonák részére, emellett pedig komoly szerepet vállalnak a sebesült bajtársaik rehabilitációs kezelésében is.

Folytatás ma este, magyar idő szerint 22:15-kor a kvalifikációval, amikor is eldől a holnapi Grand Prix of Long Beach verseny rajtrácsa, amely a Champ Car 2008-as, Power győzelmével zárult búcsúfutama óta most először indul útjára állórajttal.

 

 long5.png

 

 

 képek: IndyCar, More Front Wing