Pagenaud nyerte a második edzést Long Beachen


Totális francia uralommal ért véget az IndyCar második pénteki edzése Long Beach utcáin.

A nyugodt, eseménytelen, de annál nagyobb helyszíni nézőközönség előtt lezajlott gyakorlás során a Schmidt Peterson Motorsports versenyzője, Simon Pagenaud bizonyult a leggyorsabbnak 1:09:1488-as körével, alg 0.12 másodpercet adva honfitársának, Sebastien Bourdais-nak. A KVSH Racing autóját vezető pilóta – aki 2005-2007 között zsinórban háromszor tudott nyerni Long Beach-en – egyébként elmondta, hogy nagyságrendekkel nehezebbnek találja a pályát IndyCar autóban ülve, mint anno a Champ Carban.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokát Jack Hawksworth szerezte meg a Bryan Herta Autosport képviseletében, újabb fricskát mutatva mindazoknak, akik nemrég még intenzív fanyalgással reagáltak teljes szezonra szóló szerződtetésének hírére.

Az IndyCar történetének első japán futamgyőztese, a tavalyi Long Beach-i futam legjobbja, Takuma Sato a negyedik helyre kormányozta be az AJ Foyt Racing autóját, kicsivel több, mint négy tizedet adva az ötödikként záró Team Penske-s Will Powernek.

Josef Newgarden már délelőtt is megvillogtatta oroszlánkörmeit, az edzés huszonhatodik percében még a tabella élén állt, amikor is nagy örömében istenesen a gumibáláknak csapta a Sarah Fisher Hartman Racing versenygépét. Délutánra azonban már nem követett el semmilyen hibát, legjobb köre pedig ezúttal a hatodik pozícióra volt elegendő.

Második nekifutásra már a Chip Ganassi Racinges Ryan Briscoe is összekapta magát, aki az előző gyakorlás során futott, huszadik helyet érő idején mintegy 1.3 másodpercet javítva a hetedik pozícióból várhatja a szombati folytatást.

A szezon nagy visszatérője, a Team Penske-s Juan Pablo Montoya is kezdi újból felvenni Long Beach ritmusát és nyolc tizedet faragva délelőtti legjobb körén ezúttal kilencedikként zárta az edzést, 0.0364 másodperccel lemaradva a Dale Coyne Racinges Justin Wilsontól. Az Andretti Autosport legjobbjaként ezúttal Ryan Hunter-Reay zárt a maga tizedik helyével, miközben csapattársai, az első gyakorlást megnyerő James Hinchcliffe a tizenkettedik, az újonc Carlos Munoz a tizenharmadik lett, míg a gárda háziversenyének utolsó helyén ezúttal Marco Andretti végzett, a tizenötödik pozícióban.

Külön ki kell emelni a Dale Coyne Racing második autójában Long Beachen is lehetőséget kapó Carlos Huertast, akit délelőtt még az utolsó helyen zárt, másodikra viszont, közel 1.2 másodpercet javítva köridején a huszadikként intették le, megelőzve ezzel az RLL Racinges Graham Rahalt, a Ganassis Charlie Kimballt, valamint a KV/AFS Racinges Sebastian Saavedrát.

 

A tabellát vizslatva feltűnik, hogy míg az első gyakorlás során tizenhét, délutánra viszont már tizenkilenc autó futott az élen állóhoz viszonyítva egy másodpercen belüli időt.

 

Motorháborút tekintve a top 10-ben ismét 6-4-re verte a Honda a Chevrolet-t.

 long2.png

 

 

kép: IndyCar