Hírek csokis muffin mellé


Egy hét szünet után ezen a hétvégén ismét pályára gördül az IndyCar mezőnye, méghozzá az utcai versenyek Indianapolis 500-ának is nevezett Grand Prix of Long Beach keretein belül.

 Ennek örömére következzék most néhány érdekesség, pletyka a széria világából.

 

 – Townsend Bell KV Racinges szereplése nincs még megerősítve, de minden jel szerint ő fogja vezetni a 6-os számú autót az Indy 500-on. 

  

– Az Indianapolis Star értesülései szerint Stefan Wilson is ott lesz az idei 500-on. További részletek az elkövetkezendő napokban várhatóak.

 

– A Bryan Herta Autosport ezen a héten kíván dönteni arról, hogy indítanak-e második autót az Indianapolis 500-on. A csapat szeretné, ha Jack Hawksworth mellé csatlakozna a versenyen Luca Filippi is, de ehhez Herta szerint nagyon gyorsan össze kellene, hogy álljanak a dolgok. Hawksworth egyébként jövő héten oválteszten vesz részt a TMS-en.

 

– A Dale Coyne Racing három autót akar indítani május végén, akárcsak tavaly. A pletykák szerint az egyik ülésre komoly eséllyel pályázik Pippa Mann, úgyhogy azok számára, akik amiatt aggódtak, hogy hölgyversenyző nélkül rajtol el az Indianapolis 500, még nem halt meg a remény.

 

– Ganassiék még nem döntöttek arról, hogy az esetleges ötödik autójukban lehetőséget adnak-e Sage Karamnak az Indy-n.

  

– A Dreyer & Reinbold Racing sem nyilatkozott eddig semmi konkrétumot, annyi biztos, hogy ott akarnak lenni az 500-on.

 

 

– A Honda egykori technikai igazgatója, Roger Griffiths lesz az Andretti Autosport motorsport fejlesztésekért felelős igazgatója. A szakember egyaránt közreműködik majd a csapat IndyCar, rallycross és Formula E projektjeiben.

long-beach-23-3.jpeg  

– A múlt hétvégén, egy off-road versenyen hajmeresztő balesetet szenvedő Arie Luyendyk Jr. több órás műtéten esett át, amelynek során sikeresen rögzítették törött kulcscsontját. A professzionális celeblétet és a versenyzői karriert sikeresen ötvöző fiatalember továbbra sem tett le arról, hogy idén élesben is lehetőséget kapjon egy DW12-es volánja mögött. Múlt novemberben eredményes tesztet teljesített a Dale Coyne Racing autójával, a folytatás azonban szponzorációs okok miatt egyelőre elmaradt. Mindenesetre ha igaznak bizonyulnak a pletykák és a kétszeres Indy 500 győztes Arie Luyendyk fiacskája lesz az amerikai trash reality, a The Bachelor következő rózsaosztogatója, akkor akár az IndyCarnak is szentelhetnének némi promót, pláne, hogy az agysejtpusztító show anyacsatornája a széria futamainak egy részét is közvetítő ABC. Az pedig hab lenne a tortán, ha a műsor ideje alatt kapna lehetőséget a srác egy IndyCar futamon, hiszen mint tudjuk bulvárral bármit el lehet adni. Nem beszélve a kedvencük után laposkúszásban nyomuló tinilányok és unatkozó háziasszonyok (összefoglaló nevük is van, ‘Team Arie’, mint a Twilight kultusz idején a ‘Team Edward’, ‘Team Jacob’, ‘Team Búvalbaszottsápadtkisgyökér’ stb…. tudom, beszarás) online hadjáratáról, aminél hatékonyabb vírusmarketinget el sem lehet képzelni.

      

– Bár már nem az IndyCar közösség tagja, az USAracing blog azonban továbbra is figyelemmel kíséri Simona de Silvestro pályafutásának alakulását. Nos, a svájci hölgy jelenleg gőzerővel készül F1-es bemutatkozására, amelyre a hírek szerint hamarosan sor kerülhet a Sauber F1 Team 2012-es autójával, egy privát teszt keretében. Simona kedden már üléspróbán is járt, emellett pedig lelkesen dolgozik a szimulátorban.

   

– A Dale Coyne Racing Long Beach-en is lehetőséget biztosít a kolumbiai Carlos Huertasnak.

    

– 1984 óta nyolc alkalommal fordult elő, hogy az a versenyző lett végül a bajnok, aki Long Beach-en győzni tudott.

   

– 1994 óta pedig hat alkalommal történt meg, hogy a szezon második futamán nyerni tudó pilóta végül a bajnokságot is behúzta.

    

– A Toyota Grand Prix of Long Beach hétvégéjén idén is megrendezésre kerül a hírességek és profi autóversenyzők jótékony célú összecsapása, a Pro/Celebrity Race. A volán mögé pattanó celebek névsora a következő: Eric Braeden (szappanopersztár), Adrien Brody (Oscar-díjas színész), Corbin Bleu (színész, énekes, táncos, producer stb.), Brett Davern (színész), Carmelita Jeter (háromszoros olimpiai bajnok sprinter), Cole Hauser (színész), Tricia Helfer (színésznő), Phil Keoghan (Emmy-díjas televíziós személyiség, az Amazing Race c. reality házigazdája), Vanessa Marcil (színésznő), Brian McKnight (Grammy-jelölt énekes, zenész, producer), Dr. William Pinsky (világhírű gyermekszív-sebész) Lisa Stenley (televíziós és rádiós műsorvezető), Max Thieriot (színész), Nick Wechsler (színész), Sam Witwer (színész).

  

– A paralimpiai bronzérmes snowboard versenyző, valamint a Dancing with the Stars-ban is részt vett Amy Purdy lesz a Toyota Pro/Celebrity Race grand marshallja.

      

– Az IndyCar futam grand marshalja pedig nem más, mint maga Mario Andretti lesz.

   

– A Sunoco ötezer dollárral jutalmazza azt a versenyzőt, aki megfutja a Long Beach-i futam leggyorsabb körét.

 

 

képek: IndyCar