Saját TV-showt kap a Dale Coyne Racing


Az évek során a Dale Coyne Racing különös ismertetőjelévé vált, hogy a utolsó utáni pillanatban nevezik meg a versenyzőjüket.

Ezen szokásukban a múlt hétvégi, St. Petersburgben megrendezett szezonnyitó sem képezett kivételt, hiszen alig fél nappal az első edzés előtt jelentették be hivatalosan, hogy a csapat második autójában a kolumbiai Carlos Huertas kap lehetőséget. A végsőkig való időhúzásaik révén a gárda az IndyCar közösség egyik legfőbb humorforrásává lépett elő, az ebben rejlő lehetőséget pedig úgy tűnik, maga a csapat is felismerte.

A TMZ.com szerint ugyanis a Dale Coyne tulajdonában lévő alakulat jelenleg azon dolgozik, hogy egy reality show formájában találja meg leendő versenyzőjét. A szórakoztató online magazin információi szerint a csapat ötletében a népszerű dokucsatorna, a TLC is komoly fantáziát lát és ha minden a tervek szerint alakul a show első epizódja akár már idén ősszel adásba kerülhet.

A koncepció szerint a DCR egy négytagú zsűrivel végigjárja az Egyesült Államok versenyzőiskoláit és gokartpályáit tehetséges, ámde fel nem fedezett fiatalok után kutatva. A műsorban végül tizenkét versenyzőpalánta kap lehetőséget arra, hogy megcsillogtassák képességeiket a főnyeremény reményében. A győztes díja nem más lesz, mint egy versenyzői ülés a 2015-ös Indianapolis 500-on.

Mivel azonban a TLC tematikus csatornaként főleg a hölgynézőket szolgálja ki, ezért a tervek szerint a vezetési képességek mellett a jelöltek karizmatikus személyiségére és külső adottságaira is fontos hangsúlyt helyeznek.

„Egy kellemes külsejű, emellett persze tehetséges versenyző megjelenése a megfelelő promóció mellett plusz közönségekhez juttathatja el a sportágat” – nyilatkozta az egyelőre még cím nélküli show producere, Dick Long. „Elég csak az olyan sportágakra gondolni, mint a női röplabda, vagy a WTA tenisztornák. A valódi szurkolók mellett ezen közvetítések számos férfit is a képernyők elé vonzanak a csinos hölgyek látványa végett. Az autósportban persze másként működik, hiszen a pilóták sisakot viselnek, de egy megfelelően sztárolt, jóképű, reményeink szerint modell külsejű tehetséges pilótának véleményünk szerint jó pár női néző szívesen drukkolna, még azok közül is, akik nem kedvelik a technikai sportokat.”

A hírek hallatán a TLC hivatalos oldalán számos kommentelő nehezményezte, hogy a koncepció eleve kizárja a női jelöltek szereplését, ezért már most szexizmussal vádolják a műsort.

„Nem titkolt célunk az, hogy a showbusiness lehetőségeinek kihasználásával népszerűsítsük a jelölteket” – reagált a társproducer, Faggy Gay. „A versenyzésre való felkészülés mellett a kiválasztott tizenkettőnek magazinokban, tévéműsorokban, nyilvános rendezvényeken is meg kell jelenniük, és mivel a TLC egy kimondottan nőket megcélzó adó, értelemszerűen nézőinket sokkal inkább a képernyők elé lehet láncolni az ellenkező nem képviselőivel. Danica Patrick bikinis képeit sem női rajongók töltötték le többségében a netről.”

A kiszivárgott információk szerint a tehetségkutató zsűrijét olyan nevek fogják alkotni, mint az egykori IRL versenyző, háromszoros Indy 500 résztvevő Dr. Jack Miller, a CART-ban 1991-93 között a Dale Coyne Racingnek vezető Dennis Vitolo, a Champ Car debütálását szintén Coyne jóvoltából, 2006-ban megejtő uruguay-i Juan Caceres, valamint az IRL egykori ikonikus hölgyversenyzője, Milka Duno.

A műsor házigazdájának szerepére a tervek szerint a showbusiness-ben jártas Arie Luyendyk Jr.-t kérik fel, míg a versenyzők közvetlen segítője a NASCAR üdvöske Amber Cope lesz.

Az Indianapolis 500 szereplés mellett a reality győztesével exkluzív interjút készít majd a CNN népszerű riportere, Anderson Cooper, címlapfotózáson vehet részt a Playgirl magazinban, valamint Simon Cowell jóvoltából exkluzív lemezszerződéshez is jut. Ha nincs énekhangja az sem probléma, hiszen a versenyautó egyik szponzora az Auto-Tune programot fejlesztő Antares Audio Technologies lesz.

 

Boldog Bolondok Napját! 🙂