Hamarosan helyet cserél Dale Jr. és Graham Rahal?

Hamarosan helyet cserél Dale Jr. és Graham Rahal?

Jelen pillanatban nem tudom, mit tennék legszívesebben, ha szembejönne velem Grahal Rahal; a. elismerően kezet ráznék vele, b., meghívnám egy sörre, vagy c., simán a képébe ordítanám, hogy „YOU’RE FUCKIN’ AWESOME, MAN!”.

Junior Dan Wheldon autójában egy 2009-es médiaeseményen

Történt ugyanis, hogy a Sprint Cup vasárnapi, fontanai versenyét követően a Rahal Letterman Lanigan Racing pilótája fogta magát és Twitteren megkörnyékezte az immár kétszeres Daytona 500 győztes Dale Earnhardt Jr.-t egy esetleges autócsere okán.

 

Száznegyven karakteres üzenetében Rahal felajánlotta az amerikai autósport jelenleg vitathatatlanul legnagyobb rajongótáborral rendelkező versenyzőjének, hogy kihasználva közös főtámogatójuk, a National Guard adta lehetőségeket kerítsenek egy alkalmat és próbálják ki egymás gépét a pályán.

 

a1.png

  

Dale Jr. pedig azonnal reagált kollégája felvetésére. Méghozzá pozitívan.

 

a2.png

 

Innentől pedig nem volt megállás, megkezdődött az ötletelés a helyszínt illetően, miközben a rajongók jelentős hányada már erőteljesen hiperventillált.

 

a3.png

a9.png

a11.png

a5.png

 

Nem tudom, hogy ez a társalgás mennyire alapult Rahal saját ötletén, akár még az is előfordulhat, hogy az autócsere már a tervezés fázisában van és a Twitteren lezajlott beszélgetés csak ennek marketing szempontból lejátszott felvezető műsora volt. Egy dolog biztos, Graham már hetekkel ezelőtt felvetette, hogy Dale Jr. kipróbálhatna egy IndyCar gépet, hátha az idei Indianapolis 500-on debütáló Kurt Busch-hoz hasonlóan ő is kedvet kap. Akkor folytatás nélkül maradt a dolog, most viszont már nem voltak restek a tettek mezejére lépni.

 

a12.png

a13.png

a14.png

a15.png

a16.png

 

A 2004-es NASCAR Cup bajnok, Kurt Busch Juniorhoz hasonlóan szintén nem rendelkezik túl sok open-wheel tapasztalattal, amely tény viszont egyáltalán nem szegte kedvét abban, hogy idén nekivágjon a duplázásnak és a történelem során mindössze negyedik pilótaként megkísérelje egyetlen napon belül teljesíteni a Coca-Cola 600-at, valamint az Indianapolis 500-at.

Az üzenetváltás percek alatt futótűzként száguldott végig a közösségi oldalon, Graham Rahal neve pedig huzamosabb idei az egyik legnépszerűbb kifejezés lett az indianapolisi felhasználók körében. A fejlemények az IndyCart sem hagyták hidegen, amelyeket látva többek között az Indianapolis Motor Speedway elnöke, Doug Boles is lelkesedését fejezte ki.

 

a20.png 

a17.png

a18.png

 

Persze még semmi sem dőlt el, lehet, hogy az egész történet itt és most véget ér, de egy pillanatig érdemes belegondolni abba, mekkora publicitást hozna ez a pár körről szóló akció az IndyCar számára.

Nem ez lenne az első alkalom arra, hogy két külön álló szériából érkező versenyző kipróbálja egymás járműveit. Jeff Gordon és az akkoriban még a Forma-1-ben versenyző Juan Pablo Montoya 2003-ban, Indianapolisban cseréltek autót, míg Tony Stewart és Lewis Hamilton 2011-ben, Watkins Glenben gördültek pályára egymás munkaeszközével.

 

 

 kép: veooz.com