Hinchcliffe saját műsort kap


James Hinchcliffe-ért legalább annyira lehet rajongani, mint amennyire a falra mászni tőle, egy azonban biztos, a kanadai versenyző jelenleg az IndyCar egyik legeladhatóbb figurája.

A 27 éves pilóta már a megboldogult Champ Car nevelőszériájában, az Atlantic Championships-ben is megmutatta, hogy nem az a visszahúzódó fajta, mi több, imádja ha a kamerák rászegeződnek. Ekkoriban, mondhatni még karrierje hajnalán fogalmazódott meg benne saját alternatív birodalma megteremtésének ötlete is, amely végül stilszerűen a Hinchtown nevet kapta. Természetesen ebben a saját honlappal és okostelefon alkalmazással is rendelkező virtuális városban ő maga a polgármester, amely titulus egyébként mára Hinchcliffe becenevévé is vált. Hinchtown polgárainak száma pedig egyre jobban növekszik, rajongói imádják a sajátságos humorérzékkel bíró pilótát, mások viszont pontosan emiatt a folyamatos, olykor az idétlenség határát feszegető poénkodási kényszere miatt deportálnák vissza Kanadába az első adandó alkalommal.

Egy dolog azonban vitathatatlan, az Andretti Autosport színeiben tavaly három futamgyőzelmet szerző – és Brazíliában az utóbbi évek legkomolyabb befutóját produkáló – Hinchcliffe maximális módon kihasználja önmaga promótálására az online felület minden létező szegmensét a már említett Hinchtown-tól kezdve, a közösségi médián keresztül egészen, vicces, saját készítésű YouTube videóiig. A torontói pilóta 2012-ben vette át a NASCAR-ba dezertáló Danica Patrick helyét Andrettiék GoDaddy által szponzorált autójában, és nem bírta ki, hogy az ezzel járó magas labdát ne csapja le. Újabb alteregót kreált magának, kolléganője férfi megfelelőjének képében, aki a Manica nevet kapta. A szezonnyitó St. Petersburgi verseny előtt a hivatalos igazolványára egy rajongó által készített képet tett, melyen az arcképe Patrick fotójára volt montírozva, a Long Beach-i futam versenyzőket bemutató parádéján pedig, hosszú, barna parókában jelent meg, ezzel is utalást téve híres elődjére. Az elmúlt két évben a GoDaddy reklámok mellett számtalan, saját jogú televíziós szereplése volt, a SPEED Channel Wind Tunnel című műsorában sebtében elődadott Kimi Räikkönen paródiája pedig bejárta a világot.

Bár idei autója a domainszolgálató IndyCarból való távozását követően már nem a szembántóan neonzöld színben fog pompázni, attól egyáltalán nem kell tartani (rajongóinak szerencsére, ellenszuszogóinak bánatára), hogy ezzel Hinch megjelenéseinek száma is megcsappan.

Cseppet sem meglepő módon ugyanis, az Indianapolis Star bejelentette, hogy a Polgármester a lap neves szakújságírójának, Curt Cavinnek társaságában önálló műsort kap az Indy 500 idejére. A Pit Pass Live című show a teljes május hónap során, napi rendszerességgel jelentkezik majd az Indianapolis Motor Speedway-ről exkluzív kulisszák mögötti felvételekkel, interjúkkal és vendégszereplőkkel. Tervei szerint Hinch nem fogja megkímélni sem riválisait, sem pedig az IndyCar/IMS vezetőségét és minden kérdést feltesz, ami csak az eszébe jut, legyenek azok akármennyire kínosak is. Ismerve a kanadai mentalitását, ebben gyaníthatóan nem lesz köszönet.

 

A Pit Pass Live-ot online is meg lehet majd tekinteni, méghozzá az Andretti Autosport saját szolgáltatásán, az AndrettiTV-n keresztül.