Harminc napon belül eldőlhet Long Beach sorsa


Március 4-én, kedden került sor arra az ülésre, amelynek keretében Long Beach képviselői megvitatták, hogy eleget téve Bernie Ecclestone kérésének nyilvános pályázatot írjanak-e ki a város utcáin megrendezésre kerülő Grand Prix of Long Beach rendezésének jogáért.

Mint ismeretes, a Formula 1 első embere a 2016-os szezonban vissza szeretné vinni a szériát Dél-Kaliforniába, amelynek megvalósítását az egykori CART vezérre – egyben arra az emberre, aki a Long Beach-i versenyt a hetvenes években megálmodta – Chris Pook-ra bízta.

Az éjszakába nyúló vita azonban egyelőre nem vezetett eredményre, ennek köszönhetően a város vezetése úgy határozott, hogy közel egy hónappal elnapolja a végső döntés meghozatalát.

Eric Bradley, a Long Beach Press Telegram újságírója szerint abból, hogy a képviselők egyelőre nem jutottak dűlőre a kérdés kapcsán, még nem lehet messzemenő következtetést levonni.

„Dönthetnek úgy, hogy nyílt pályázatot írnak ki, de az is előfordulhat, hogy azt mondják, minden marad a régiben a Grand Prix Association of Long Beach-csel [az IndyCar verseny promóterei].”

Eközben Chris Pook is előhúzott egy újabb nyuszit a kalapból, nevezetesen, hogy Long Beach-nek csak a mintegy 28 millió dolláros jogdíjat kellene kifizetnie saját költségvetéséből, az összes egyéb, felmerülő költséget pedig magán befektetőkön keresztül fedeznék.

A Long Beach-i városi tanács jelenleg azt vizsgálja, hogy mennyire életképes az IndyCar hosszútávon. Bár egyes hírek szerint a képviselők túlnyomó többsége a széria pártján áll, az IndyCar anyagi helyzete, televíziós nézettségi rátája és az elmúlt hónapok során elvesztett szponzorai nem kecsegtetnek túl sok jóval.

 

 

 

 A sztori előzményeit, valamint további fejleményeit az alábbi linkeken lehet elolvasni:

   

Az IndyCar bukhatja Long Beach-et

Szakértők szerint Long Beach csak veszíthet az F1-el

Grobaty: Köszönjük F1, de nincs szükségünk rátok