Will Power vegasi autója Dale Jr. fáján kötött ki


Van olyan versenyző, aki ellenfelei sisakjait gyűjti, Dale Earnhardt Jr. viszont társai összetört autóit.

A NASCAR legnagyobb sztárjának számító 39 éves pilóta az idei Daytona 500 előtt megígérte, hogy ha sikerül megnyernie a Sprint Cup legrangosabb futamát, akkor félredobja minden eddigi ellenérzését és kollégái többségéhez hasonlóan csatlakozik a Twitterhez. Nos, úgy alakult, hogy fél Amerika visszafojtott lélegzete közepette végül „Junior” látta meg elsőként a kockás zászlót, pályafutása során immár másodszor. Az USA őrjöngött, az eddig is sokak szemében atyaúristenként kezelt pilóta pedig végképp bevonult a halhatatlanok közé. Junior ráadásul szavatartó srác, így már rögtön győzelme éjjelén használatba vette mikroblog fiókját. A 2002 óta, megszakítás nélkül, minden évben a bajnokság legnépszerűbb versenyzőjének választott kannapolisi sztár alig három nap alatt, több, mint félmillió követőre tett szert, és rajongói legnagyobb örömére nem csak az üres PR maszlagot osztja meg.

Pár nappal ezelőtt egy össznépi chatre is sor került a Twitteren, ahol egy szurkoló megkérdezte bálványát, igaz-e, hogy Will Power két évvel ezelőtt, Las Vegasban összetört autója is az ő birtokán lévő járműtemetőben leledzik-e. Junior erre igennel válaszolt, majd később az is kiderült, hogy miként jutott hozzá annak a gépnek darabjaihoz, amely abban a tizenöt autót számláló balesetben tört tropára, amely végül Dan Wheldon életét követelte 2011. október 16-án, egyúttal pedig magát Powert is súlyos sérülésekkel juttatta kórházba.

 

old4.png

 

A hírek szerint a 12-es számú Team Penske járgányt a következő évben Cup bajnokká koronázott Brad Keselowski szerezte meg, aki Powerhez hasonlóan szintén Roger Penske alkalmazásában áll. A kép sokak számára kiverte a biztosítékot a története miatt, mondván nem csak, hogy morbid, de egyben ízléstelen is egy olyan roncsot felfüggeszteni egy fára, amely szorosan köthető egy kétszeres Indy 500 bajnok, fiatal pilóta halálához.

 

Az alábbi galériában következzenek a köztudottan hatalmas vadnyugat-rajongó Earnhardt Jr. Western Town névre hallgató birtokának képei beleértve az autótemetőt is. Morbid, ugyanakkor zseniális is.

  

 

 

képek: Ralph Sheseen