Rajtra kész az Andretti Autosport


Magyar idő szerint hétfő este az Andretti Autosport hivatalosan is lerántotta a leplet 2014-es autóiról.

A Michael Andretti vezette csapat több komoly változáson esett át az elmúlt hónapokban. Októberben bejelentették, hogy a szezon végén pontot tesznek a Chevrolet-val való, röpke két évre visszanyúló együttműködésük végére és 2014-től ismét a Honda erőforrásaival vágnak neki a pontokért való harcnak. A gárda versenyzői kvartettjének felállásában is változás történt: ahogyan várható volt, – nem hivatalosan a venezuelai korrupciós botrány következtében – EJ Viso távozott a csapattól, érkezett viszont helyette a jelenlegi fiatal pilótageneráció egyik legnagyobb ígéreteként számon tartott Carlos Munoz. A főkategóriás bemutatkozását a tavalyi Indianapolis 500-on megejtő és rögtön a második helyen végző kolumbiai mellett továbbra is Marco Andretti, James Hinchcliffe, valamint a 2012-ben bajnoki címet szerző Ryan Hunter-Reay fogja terelgetni az Andretti Autosport versenygépeit.

  

  

A március végén, St. Petersburg utcáin rajtoló IndyCar szezonban már nem láthatjuk a pályán a GoDaddy neonzöld színeit, miután a domain szolgáltató hosszas huzavona után tavaly ősszel úgy döntött, távozik a szériából. A cég által szponzorált, már-már ikonikussá vált festéssel 2010-’11 között Danica Patrick, 2012-től pedig James Hinchcliffe rótta a köröket a pályán, utóbbi három futamgyőzelmet szerezve.

A GoDaddy ment tehát, a kanadai Hinchcliffe viszont maradt és az idei évtől fogva már a telekommunikációban utazó United Fiber & Data támogatását élvező 27-es autóval folytatja tovább pályafutását a szériában.

A UFD egyébként a 25-ös számú, Marco Andretti és a 28-as számú, Ryan Hunter-Reay által vezetett autók szponzorációjában is komoly szerepet vállal, ahogyan az idén már az Indy Lights-ban vitézkedő Pro Mazda bajnok Matthew Brabhamet is támogatják.

  

27.png 

   

A pályafutása kilencedik IndyCar szezonjára készülő Marco Andretti a 25-ös számú Snapple Hondát vezeti majd. Ne tévesszen meg senkit, hogy az amerikai versenyző autója nem az utóbbi időszakban megszokott kék-piros RC Cola színekben pompázik; a főtámogató továbbra is a Dr. Pepper Snapple Group marad, csak ezúttal a cég egyik legnépszerűbb, stilszerűen Snapple fantázianevű üdítőitala kerül előtérbe.

  

25.png

   

Miután tavaly nem sikerült megvédenie bajnoki címét, Ryan Hunter-Reay autója ismét visszatér a jól bevált 28-as számhoz, ami egyúttal azt is szimbolizálja, hogy 28 millió ember küzd daganatos megbetegedéssel világszerte. Az amerikai versenyző köztudottan elkötelezett aktivistája a rák elleni harcnak, többek között az ő közreműködésének hála jöhetett létre a Racing for Cancer nevű jótékonysági szervezet is.

Főszponzorként idén is a DHL áll az autó mögött.

  

28.png

  

Az újonc Carlos Munoz autója a 34-es számot fogja viselni, elsődleges támogatója pedig a texasi székhelyű, közösségi multimédia-fejlesztő cég, a Cinsay lesz.

A 2012-ben a Forbes által a száz legígéretesebb vállalat közé választott eCommerce az elmúlt év márciusában partneri szerződést kötött az amerikai futball legenda, Herschel Walker neve által fémjelzett 34 Solutions-szel, aminek értelmében a cég lett a Cinsay’s egyes termékeinek és szolgáltatásanak kizárólagos viszonteladója. Innen ered az autó száma, egyfajta tisztelgésképpen Walker – akinek ez volt aktív korában a mezszáma is – elkötelezett munkája előtt, ami hatalmas pluszt adott a Cinsay növekedésében és terjeszkedésében. Munoz autóján jól látható helyet kap az AndrettiTV.com is, amely a csapat által kifejezetten a rajongók számára készített, érdekes, máshol soha nem látható videókat és élő közvetítéseket tartalmazó weboldalt takarja.

A versenygép, hasonlóan a 2013-as esztendőhöz, a soron következő szezonban is partnerkapcsolatban a HVM-mel valósul meg.

  

34.png

    

A nagy csinnadrattával beharangozott bemutatón nem csak az IndyCarban szereplő csapatról, de a Pro Mazdában és az Indy Lights-ban jelen lévő egységeikről is lerántották a leplet.

Andrettiék Pro Mazda gárdájában idén is viszontlátjuk a tavaly egy győzelmet szerző, összetettben a harmadik helyen záró amerikai Shelby Blackstock-ot, melléje pedig a kanadai Garrett Grist érkezik, aki 2013-ban szintén egy elsőséggel, valamint a bajnokságbeli bronzérmet érő hellyel büszkélkedhetett, csak éppen egy kategóriával lejjebb, a USF2000 sorozatban.

  

21223.png 

Az IndyCar előszobájaként számon tartott Indy Lights-ban a regnáló Pro Mazda bajnok Matthew Brabham veszi át Carlos Munoz helyét és lesz az idén második FIL szezonját megkezdő Zach Veach csapattársa.

 

21224.png  

  

Az Andretti Autosport 2014-ben tovább folytatja terjeszkedését a világ motorsport palettáján, hiszen a már korábban bejelentett Formula E részvétel mellett a Global Rallycross-ban is megjelennek a Volkswagen jóvoltából.

 

 

 

képek: Andretti Autosport/@FollowAndretti