Milliárdos tesztel a Dale Coyne Racingnél


Ibiza egyik legbefolyásosabb embere befizette magát néhány körre.

Ezen a héten újabb tesztet bonyolít le a Dale Coyne Racing, amelyen a 2012-es Star Mazda bajnok Jack Hawksworth, valamint a rendkívül vastag pénztárcával rendelkező Giuseppe Cipriani kap szerepet. A 22 éves Hawksworth-t gondolom nem nagyon kell bemutatni, hiszen a brit versenyző a már említett címét követően idén az Indy Lights-ban csillogtathatta meg képességeit, ahol végül három győzelemmel az összetett negyedik helyén zárt a Schmidt Peterson Motorsports autójával. Cipriani úr neve azonban legjobb esetben is csak az AutoGP, vagy az üzleti világ eseményeit figyelemmel kísérők számára lehet ismerős. A 48 éves olasz milliárdos a szálloda-, valamint a vendéglátóiparban tett szert csúnyán sok számjegyből álló vagyonára. Többek között az ő tulajdonában áll az exkluzív BOOOM! night klub Ibizán, valamint a New York-i Club 55, éttermei pedig Abu Dhabitól kezdve Monte Carlón át Miamin keresztül egészen Moszkváig a világ minden táján tárt karokkal várják az egyszerű földi halandókat és a burzsujokat egyaránt.

Nos, Giuseppe barátunknak van egy hobbija, amire nem is sajnálja szórni a nehéz munkával megkeresett pénzét. Ez a hobbi pedig a luxusautók gyűjtésében, valamint ebből adódóan az autóversenyzésben merül ki. Pályafutását a Formula Palmer sorozatban kezdte, 2008-ban (barátok között szólva is 43 éves volt ekkor), majd 2010-től a felettébb színvonalas AutoGP mezőnyében mérette meg magát. Három évvel ezelőtt a Durango színeiben debütált Monzában, az ezt követő két idényben pedig a Griffitz Durango, majd a Campos Racing jóvoltából teljes szezonos pilótaként ténfergett (ennél tényleg nincs jobb szó a produkciójára) a pályán. 2013-ban, hasonlóképpen a hasonszőrű, tehetségtelen, ámde a versenyzés iránt lelkesedő milliárdos kollégáihoz, felhúzott maga köré egy komplett csapatot, ami stílszerűen az Ibiza Racing Team nevet kapta, de csak hat futam erejéig vettek részt a sorozatban, emellett pedig emberünk az International Superstars Series-ben is bemutatkozott egy Audi volánja mögött, mondani sem kell, említésre méltó eredmények nélkül.

Ciprianinak azonban mindez nem szegi kedvét, továbbra is odáig van, meg vissza a lóerőkért, így mit ad Isten, fogta a csekkfüzetét és bekopogtatott Dale Coyne-hoz, aki az ajánlatot látva azonnal lehetőséget kínált neki az egyik DW12-es volánja mögött. Persze minden józan ésszel bíró ember számára tiszta sor, hogy újdonsült barátunk IndyCar karrierje nagy valószínűséggel ennyiben ki is merül majd, és a csapatra sem szabad kígyót-békát kiabálni, hiszen sajnos a DCR sincs olyan helyzetben, hogy visszautasítson egy gyaníthatóan hatszámjegyű összeget. Lehet ugyan picsogni, hogy Coyne-éknak elgurult a gyógyszerük és azt hittük Francesco Dracone-nál már nincs lejjebb, azonban a pénz az pénz, különösen a mostani időszakban. Még az is lehet (nem valószínű, de így karácsony előtt higgyünk egy picit a csodákban), hogy Ciprianinak megtetszik a légkör és esetleg elgondolkodik a szponzori jelenléten, soha nem lehet tudni. 

Nem is lenne ez egyébként rossz biznisz, minden gárda tarthatna plusz egy DW12-est, amit aztán felajánlanának unatkozó, ámde sebességőrült multimilliomosok számára. A delikvensek kiszórakozhatnák magukat egy-egy tesztnek álcázott majomparádé közepette, a csapatok pedig ezáltal kis extra jövedelemhez jutnának.

 

 

kép: AutoGP