Rendhagyó interjú Ana Beatrizzel


Azok számára, akik rendszeresen olvasgatják az USAracing blogot, nem hat a meglepetés erejével, ha feltűnik egy-egy, olykor akár bulváros hangvételű interjú. Ezeknek célja, hogy kicsit jobban megismerjük a sisak alatt rejtőzködő embereket, akiknek annyi fantasztikus pillanatot köszönhetünk minden verseny alkalmával.


Az alábbiakban a Dale Coyne Racing idei részidős versenyzőjére, a brazil Ana ‘Bia’ Beatrizre esett a választás, aki mellesleg a 2013-as Indianapolis 500 rajthelyéhez képest legtöbb pozíciót javító pilótája is lett. A 28 éves hölgyet a cnet.com című tech oldal kapta el egy rövid interjú erejéig, a válaszok alapján pedig mindenki maga döntse el, hogy Bia mennyire számít – vagy éppen nem számít – geeknek.

 

 

1. Milyen mobiltelefont használsz és miért erre a modellre esett a választásod?

Bia: Most egy iPhone 5-öt nyúzok. 2011 óta vagyok iPhone tulaj, azelőtt BlackBerrym volt, azért váltottam,mert egy könnyebb és egyszerűbben használható típust szerettem volna.

    

2. Használsz laptopot?

Bia: Tavaly szereztem be egy MacBook Pro-t, mert valami újdonságra vágytam, ami egyben meg is könnyíti a dolgom a multimédiás cuccaim, fotóim, videóim rendezésében. A közösségi oldalakat is gyakran használom, úgyhogy ebben is nagy segítséget jelent. Eleinte féltem kicsit attól, hogy milyen lesz Windowsról Macre váltani, de a párom azt mondta, hogy nem fogom megbánni. Igaza is lett.

    

3. Mi a helyzet a tablettel?

Bia: Van egy iPad-em, pontosabban egy iPad Minim. Azért erre esett a választásom, mert olyat akartam, ami könnyen belefér a táskámba, emellett pedig az sem volt utolsó szempont, hogy az Apple termékek szinkronizálhatóak egymással, nem láttam értelmét, hogy más márkára voksoljak.

    

4. Mely alkalmazások a kedvenceid?

Bia: Folyamatosan változó. Mostanában igazi Instagram függő lettem, egy kép többet mond minden szónál, ráadásul ki ne szeretne jó képeket nézegetni? Emellett kedvelem a Facebookot és a Twittert is, a barátaimmal pedig a Whatsapp segítségével tartom a kapcsolatot a világ minden táján.

     

5. Vannak olyan alkalmazások, vagy „kütyük”, amelyek megkönnyítik a munkádat, szabadidődet?

Bia: Most fedeztem fel a CamCardot, ami egy olyan applikáció, amely lehetővé teszi számomra, hogy a fényképeket és névjegyeket, melyeket kapok az iCloudon tárolni tudjam. A közösségi oldalakat a HootSuite-en keresztül érem el, ami azért jó, mert időt spórolok meg.

Ami a szabadidőt illeti, van egy klassz kis alkalmazás, ami különösen hasznos az olyan embereknek, akik sokat utaznak, mint például én. Segít abban, hogy egy új városban hová menj vacsorázni, mik a látnivalók, megmutatja a közelben lévő barátaidat, ajánlásokat küld, satöbbi. Így sokkal könnyebb programot szervezni. A neve Check it Out.

    

6. Használtok programokat a versenyautón belül?

Bia: Egy nagyon speciális szoftver elemzi ki az összes információt, melyeket a versenyek, edzések, teszt  ek folyamán gyűjt össze. Ezeket az infókat én is megkapom a csapattól iPaden, hogy pontosan tudjam, mire számítsak, mit kell tennem a pályán.

    

7. Mi volt az utolsó luxustermék, amit vásároltál?

Bia: Nem luxustermék, tényleg, de az utolsó dolog, amit vettem, az egy spéci akkumlátortöltő. Sokat segít, ha úton vagyok, csak rácsatlakoztatom az iPhone-t, vagy az iPadet és már készen is van.

 

 

 kép: IndyCar