Wilson nyerte a második edzést, nem lesz Fast Six


Justin Wilson zárt az élen a Grand Prix of Houston második edzésén.

A Dale Coyne Racing versenyzője 1:04:4237-es idejével bizonyult a legjobbnak, őt az első gyakorlás legjobbja, a Team Penske-s Will Power követte 1:04:8027-tel, míg a harmadik helyen, egyben az utolsó 1:04-es időn belüli kört futva a szezon egyetlen teljes szezonos újonca, Tristan Vautier végzett a Schmidt Peterson Motorsports autójával.

Negyedik pozícióban a 2012-es bajnok Ryan Hunter-Reay fejezte be a negyvenöt perces edzést, míg ötödikként Sebastien Bourdais-t intették le.

A második gyakorlás határozottan nem azok közé tartozik, melyeket Ed Carpenter negyven év múlva mesélni fog az unokáinak a kandalló előtt. A saját csapatával versenyző pilóta két alkalommal is elhozta a piros zászlót Houston utcáin. Először alig pár perccel az edzés kezdete után hagyta el a pályát a hatos kanyarban, majd nem sokkal később a kettes kanyarban pördült meg és fulladt le. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy legalább az autójában nem keletkezett kár a történtek következtében.

A hétvégén elsők között Helio Castronevesnek sikerült 1:06 alatti időt futnia, mely körét követően ő is produkált egy piruettet a kettes kanyarban, de az ő járműve is megúszta sértetlenül.

A negyedik piros zászlós szakaszt – eddig a négy a hétvége kulcsszáma, hiszen az első edzésen is ennyiszer kellett megszakítani a körözést – James Hinchcliffe okozta, aki a fent említett két kollégájához hasonlóan szintén a kettes kanyarban parkolta le autóját. Az Andretti Autosport pilótája azonban nem sokáig vesztegelt a mellrák elleni hónap tiszteletére pink színben is pompázó GoDaddy gépben, ugyanis fogta magát, kipattant az autóból és a rekkenő texasi hőségben, tűzálló overáljában és sisakkal a fején sprintelt vissza a csapata pitjébe. Ez aztán a kondi.

A menetrendben bekövetkezett csúszás miatt az IndyCar úgy határozott, hogy a szombati versenyre tervezett, hagyományos kvalifikációs formátum (csoportkörök, top 12, Fast 6) helyett egy harminc perces időmérővel döntik el a rajtsorrendet.

 

 h.png

 

 

 

kép: IndyCar