Walker: Ott rendezünk versenyt, ahová a rajongók is kijönnek


Az IndyCar versenyzésért felelős igazgatója, Derrick Walker egy rögtönzött Twitter chat keretében válaszolgatott a rajongók kérdéseire. A legérdekesebb kérdések közül szemezgetünk.

Kérdés: Mi a véleménye arról, hogy a versenyzők a médiának panaszkodnak ha valamilyen sérelem éri őket? Ez rosszat tesz az IndyCar imidzsének?

Derrick Walker: Személy szerint hiszek a szólásszabadságban, de nem én döntöm el, hogy mi a helyes és mi nem. Azt preferálom, ha a versenyzők hozzám fordulnak amikor problémájuk van ahelyett, hogy a rajongók előtt hangoztatnák, a versenyigazgatóság egy rakás bábfigurából áll.

       

K: Tudja, hogy miként vélekednek a csapatok arról, hogy az IndyCarnak már egy éve nincs média igazgatója? A média a szponzorok tápláléka…

Walker: A csapatok tisztában vannak azzal, hogy az IndyCar ujjáépítése jelenleg a legfontosabb feladat. Úgy vélem, megértik, hogy mi történik most, az IndyCar pedig igyekszik mindent olyan gyorsan végrehajtani, amennyire csak tudja.

   

K: Visszatér Mexikó a jövőben?

Walker: A közeljövőben nem, de hajlunk rá, hogy Mexikóban is versenyt rendezzünk. Soha ne mondd, hogy soha. Nagyszerű futamaink és erős rajongói bázisunk volt Mexikóban, szóval határozott véleményem szerint vissza kell oda térnünk.

               

K: Lehetséges, hogy a nemzetközi széria új televíziós partnereket is hoz?

Walker: Igen.

   

K: Találtak már dátumot a brazil versenynek?

Walker: Van időpontunk Brazíliára, de felmerült néhány probléma ami jelenleg megoldásra vár és lehetséges, hogy ez dátumbéli változással is jár majd.

  

K: Ideje lenne elgondolkodni az audio közvetítésen. A sportautózásban elég jól megoldják az utóbbi időben.

Walker: Erre szavazok én is.

  

K: Mi a helyzet jelenleg az IZOD-dal? Lehetséges, hogy 2014-ben új névadó szponzor érkezik?

Walker: Keményen dolgozunk a kérdésen.

   

K: Hogy áll a helyzet az oválok számának növelésével? A rajongók több ovált akarnak.

Walker: Jó kérdés. Az oválok fontosak az IndyCarnak, mindig azok voltak és azok is lesznek. Újabb oválok hozzáadása a naptárhoz attól függ, hogy adott pálya elérhető-e a megfelelő időpontban és persze, hogy mennyibe kerül ott a versenyrendezés. A legnagyobb dolog azonban, hogy a rajongók kilátogassanak a futamokra. Ha ők jönnek, akkor mi is ott leszünk.

   

K: Sok versenyző több lóerőt akar oválokra, ami befolyásolná a motorok élettartamát. Ön hol foglal állást a kérdésben?

Walker: Nem gondolom, hogy több lóerőre van szükség oválokon, de road pályákon támogatnám az ötletet. Oválokon már így is elég lóerő áll rendelkezésre.

    

K: Van esély az Indy road pálya mellett további új helyszínekre jövőre?

Walker: Nem, 2014 egy átmeneti év. Látok erre lehetőséget 2015-ben, de 2014-ben nem számítok erre.

   

K: Mikor tér vissza Road America, Cleveland, Portland, Mexico City és Phoenix?

Walker: Őszintén mondom, nem tudom. Legszívesebben mindet visszahoznám, de ehhez egy tökéletes egyensúly szükséges az időpontok, a pénz és persze a között, hogy hány rajongó látogatna ki.

    

K: Mit gondol egy IndyKART (gokart) Challenge-ről a holtszezonra? Jobb és olcsóbb, mint a nemzetközi, téli széria: tíz különböző futam szerdánként, reality show formátumban.

Walker: Talán, de ez nem hozna sok pénzt a konyhára, a csapatoknak pedig szükségük van bevételre. Tehát, mi továbbra is egy nemzetközi, téli szériában gondolkodunk.

   

K: Köszönöm, hogy időt szentel arra, hogy válaszoljon a kérdéseinkre. Értékelem, amit a kedvenc sportomért tesz.Walker: Köszönöm és remélem, hogy Ön, valamint a többi rajongó továbbra is támogatni fogja az IndyCart. Csak a rajongók támogatásával tudjuk az IndyCart jobbá tenni. 

 

 

 

kép: IMS