Tristan Vautier nyerte a második edzést Baltimore-ban


A 2013-as IndyCar szezon egyetlen teljes szezonos újonca magabiztosan nyerte a Grand Prix of Baltimore második edzését.


A marylandi utcákon rendezett hétvége első napján a délelőtti gyakorláshoz hasonlóan ismét némiképp átrendeződött az erősorrend, legalábbis ami a tabella élét illeti. A Schmidt Peterson Motorsports francia pilótája mögött az RLL Racing 15-ös számú autója zárt Graham Rahallal a volán mögött, míg a harmadik helyet a Sarah Fisher Hartman Racing és Josef Newgarden csípte el kevesebb, mint két tizedes lemaradásban a leggyorsabb időhöz képest.

A Chip Ganassi Racing legjobbjának délután is Scott Dixon bizonyult, aki mellett még befért a top ötbe Simon Pagenaud is, a csapatvezető Sam Schmidt legnagyobb örömére.

A Team Penske-s, Will Power az első edzésen ott folytatta, ahol múlt vasárnap, a Sonoma Raceway-en abbahagyta, vagyis az élen. Másodjára viszont már csak a hatodik helyig jutott, ráadásul az edzés leintése előtt még a gumifallal is mélyebb barátságot kötött a kilences kanyarban, közvetlenül egy tekintélyes méretű Dr. Pepper reklám alatt. Persze senki ne kezdjen őrült kombinálásba, az ábrándos tekintetű ausztrálnak esze ágában sincs az Andretti Autosportnál kopogtatni.

A hetedik helyen Tony Kanaan-t találjuk a KV Racing autójával, mögötte Takuma Sato, Sebastien Bourdais és a délelőtt műszaki problémákkal küszködő Dario Franchitti töltötte még ki a legjobb tíz elit klubját.

Szorgalmasan rótta a köröket az élete második IndyCar futamára készülő Luca Filippi. A Barracuda Racing 98-as számú gépét vezető olasz összesen tizenhét mért kört tett meg, melyből hatodik nekifutásra sikerült összeraknia legjobb idejét, ami végül a tizenegyedik helyre lett elég.

Nem remekelt viszont az Andretti Autosport, mely csapat pilótáit a tabella alsóbb taktusában kell ezúttal keresni. Leggyorsabbnak az idén már három futamgyőzelemnél tartó James Hinchcliffe bizonyult, de még így is csak a tizennegyedik helyre volt elég a teljesítménye. A kanadai mögött közvetlenül felsorakozott a csapat további két versenyzője EJ Viso – Ryan Hunter-Reay sorrendben, aki azonban a gárda negyedik emberére, név szerint Marco Andrettire kíváncsi, annak még lejjebb kell nézelődnie az eredménylistán, a fiatal amerikai ugyanis csak a huszonegyedik helyig tudta felküzdeni magát.

Az IndyCarban ezen a hétvégén debütáló ifjabbik Wilson fiút, Stefant ismét az utolsó helyen intették le, becsületére legyen azonban mondva, hogy az első edzéshez képest közel két másodpercet tudott javítani legjobb idején, azonban helyszíni beszámolók szerint még így is csak bóklászik a pályán, mint aki hirtelenjében azt sem tudja, hol van. Mi viszont tudjuk be ezt annak, hogy az idén márciusi, barberi teszten történt debütálása óta most először ül DW12-ben, reméljük holnapra már magabiztosabb lesz.

Bátyja, és egyben Dale Coyne Racinges csapattársa, Justin Wilson a tizenhetedikként zárta a negyvenöt perces gyakorlást, ráadásul még egy red flaget is sikerült elintéznie, miután a hármas kanyarban megpördült, de szerencsére önállóan, külső rásegítés nélkül tovább tudott hajtani.

Végül zárásképpen egy hír azok számára, akik aggódnak a baltimore-i verseny jövője miatt: a Grand Prix of Baltimore ügyvezető igazgatója, Tim Mayer elmondta, hogy teljesen biztos abban, hogy sikerül áthidalni minden problémát és találnak dátumot a jövő évi futamnak. Ámen.

 

 kk.png

 

 

kép: IndyCar