Hunter-Reay nyitott az élen a sonomai hétvége első edzésén


Ryan Hunter-Reay elsőségével vette kezdetét a GoPro Grand Prix of Sonoma hétvégéje a kaliforniai Sonoma Raceway-en.

A pénteki első edzésen az Andretti Autosport bajnok pilótája 1:18:6814-es idejével bizonyult a legjobbnak, alig több, mint tizenhat ezredet adva a Team Penske 3-as számú autóját vezető Helio Castronevesnek. Az összetett pontversenyben jelenleg élen álló brazilt az elmúlt négy versenyt zsinórban megnyerő Chip Ganassi Racing skót egyharmada, név szerint Dario Franchitti követte 1:18:8124-es legjobb körével. A negyedik pozícióban Hunter-Reay csapattársa, Marco Andretti zárt, míg az ötödik helyen a kézsérüléséből még mindig lábadozó Ryan Briscoe végzett a Panther Racing versenygépével.

A Dale Coyne Racing teljes szezonos pilótája, Justin Wilson a hatodik helyet csípte meg első nekifutásra, hetedikként pedig a közelmúltban lezajlott személyi változásokat követően hamvaiból feltámadó Dragon Racing 7-es számú autója landolt Sebastien Bourdais-val a volán mögött. Az Andretti Autosport optimistán várhatja a folytatást, miután EJ Viso a nyolcadik, James Hinchcliffe pedig a tizedik helyen zárta a gyakorlást, ezzel pedig a csapat elmondhatja magáról, hogy elős nekifutásra mind a négy autójuk a legjobb tíz közé tudta verekedni magát. A közel három hónapnyi kényszerszünetét követően a Barracuda Racing színeiben visszatérő JR Hildebrand a kilencedik helyről várhatja a folytatást. Az amerikai pilóta egyébként a negyvenöt perces gyakorlás legszorgalmasabbjának is bizonyult a maga tizenöt megtett körével.

A meglehetősen eseménytelen edzés során mindössze egyszer kellett belengetni a piros zászlót, akkor is egy, a kilences kanyarban bóklászó gumiabroncs miatt.

Az IndyCarban ezen a hétvégén debütáló , a sportautózás világában megszámlálhatatlan bajnoki címet szerző Lucas Luhr továbbra is küszködik a számára merőben új közegben, sikerült is kicsúsznia a Sarah Fisher Hartman Racing és Muscle Milk Racing koprodukcióban induló 97-es számú autóval, de szerencsére nem lett komolyabb következménye a produkciójának. A német pilóta összesen tizenegy kört tett meg, legjobb idejét tizedik nekifutásra hozta össze, mely azonban csak az utolsó, huszonötödik helyre volt elég. 1:20:9336-os köre hét tizeddel maradt el az utolsó előttiként záró Ed Carpenterétől, míg az élen végző Hunter-Reay-től több, mint két másodperccel kapott ki.

 

 474.png

 

 

 

kép: IndyCar