Poweré a második edzés Mid-Ohion


Will Power utolsó pillanatban megfutott körével nyerte meg a Honda Indy 200 pénteki második edzését. A Team Penske gülüszemű ausztráljának győztes ideje mindössze 0.0137 másodperccel volt jobb, mint a második helyen végző, ezen a hétvégén zsinórban negyedik győzelmére hajtó Scott Dixoné.

 

A harmadik pozícióban az első edzéshez hasonlóan ismét az Andretti Autosport bajnoka, Ryan Hunter-Reay zárt, több, mint két tizedet adva a mögötte végző Dario Franchittinek. A Chip Ganassi Racing sztárját a Barracuda Racing idei talán legjobb edzéseredményét megfutva az újonc Luca Filippi követte.

A hatodik pozícióba a Ganassi csapat harmadik versenyzője, Charlie Kimball kormányozta be a 83-as számú autót, alig több, mint egy tizeddel maga mögé utasítva az Andretti Autosport gépében ülő honfitársát, Marco Andrettit. Nyolcadikként az edzés első piros zászlós szakaszát elhozó James Hinchcliffe végzett, akinek több kollégájához hasonlóan utolsó gyors körében sikerült megfutnia legjobb idejét. Pedig az Andretti Autosport háromszoros idei futamgyőztese kis híján a frászt hozta csapatára, miután közvetlenül a gyakorlás elején a kilences kanyarban elhagyta a pályát, majd lefulladt. Az égiek azonban mellette álltak és a kis fiaskó után folytatni tudta a munkát. Szégyenkezésre azonban, mint később kiderült, semmi oka nem lehet, hiszen többek között Graham Rahal, Simon Pagenaud és Will Power is látogatást tett az aszfaltcsík mellett.

Kilencedikként a Schmidt Hamilton Motosports 77-es számú gépét terelgető Simon Pagenaud landolt, míg a legjobb tizet a mezőny egyetlen teljes szezonos hölgytagja, a KV Racing színeiben alkotó Simona de Silvestro zárta.

A svájci leányzó csapattársa, az idei Indianapolis 500-on győzedelmeskedő Tony Kanaan a tizenegyedik pozícióban fejezte be a pénteki napot, miután Hinchcliffe-hez hasonlóan neki is sikerült kiharcolnia egy rövid piros zászlós periódust, azt követően, hogy a tizenkettes kanyarban lévő gumibáláknak csapta a 11-es számú autót. Önerőből vissza tudott evickélni a pitbe, ahol egy orrkúp és első vezetőszárny cserét követően hamarosan vissza is tudott térni a pályára.

A Dale Coyne Racing-es Justin Wilson ezúttal az utolsó helyen zárta az edzést miután motorprobléma miatt csak két értékelhető kört tudott megtenni.

A Honda Indy 200 eseményei a szombati napon folytatódnak magyar idő szerint délután fél öttől a harmadik edzéssel, majd este nyolc órától a kvalifikációval. A vasárnapi versenyre az IndyCar némi szabálymódosítást eszközölt, miszerint minden restartnál, mely tizenöt, vagy annál kevesebb körrel a leintés előtt történik, a körhátrányban lévő autókat a mezőny hátsó részébe száműzik. Másik változás, hogy amennyiben a körülmények nem teszik lehetővé adott pilóta büntetését a futam közben, akkor a versenyigazgatóság a leintést követően ideiglenes végeredményt hirdethet.

 

mmido2.png

 

 

 

 kép: IndyCar