Dixon nyitott az élen Mid-Ohion

Dixon nyitott az élen Mid-Ohion

A szezon második felébe lépve Scott Dixon rendesen elkapta a fonalat és nagyon úgy tűnik, hogy nem is akarja azt elengedni.

Sikerszériája a Pocono Raceway-en aratott győzelmével kezdődött, majd a háromszögletű oválon mutatott formáját szerencsésen átmentette a Toronto utcáin rendezett duplafordulós hétvégére, melynek sem szombati, sem pedig vasárnapi futamán nem talált legyőzőre.

A tendencia pedig az előttünk álló Honda Indy 200-on is folytatódik, hiszen a Mid-Ohio Sports Car Course-ön esedékes verseny első edzése is Dixon győzelmet hozott. A Chip Ganassi Racing kétszeres bajnoka, 1:05:7096-os idővel végzett a tabella élén, míg a második helyet csapattársa Dario Franchitti kaparintotta meg kevesebb, mint három századnyi lemaradással.

A harmadik pozícióban azonban ott figyel az idén címvédésre hajtó Ryan Hunter-Reay, a regnáló bajnok hátránya azonban már több, mint három tized volt az élen álló új-zélandival szemben. Az Andretti Autosport üdvöskéjének egyébként akadtak meleg pillanatai a negyvenöt perces gyakorlás során, többek között tulajdon csapattársával, EJ Viso-val is összeakadt, de szerencsére egyikük autója sem látta kárát az incidensnek.

A legjobb ötbe még sikerült beverekednie magát a Schmidt Hamilton Motorsports francia pilótájának, Simon Pagenaud-nak, valamint a Dixonnal idén holtversenyben három-három győzelmet számláló Andretti Autosportos James Hinchcliffe-nek.

A hatodik helyet a Dale Coyne Racing teljes szezonos versenyzője, az idén már James Davison személyében negyedik csapattársát fogyasztó Justin Wilson zárt. Apropó Davison, az élete első IndyCar futamára készülő ausztrál a huszonegyedikként zárta a gyakorlást, langaléta kollégájához képest mintegy nyolc tizednyi lemaradásban.

A hetedik pozcióban a közvetlenül a leintés előtt a pálya mellett lefulladó 25-ös számú Marco Andretti által vezetett Andretti autó végzett, míg nyolcadikként a Schmidt Peterson Motorsports-os Tristan Vautiert jegyezték. A kilenc-tizedik helyen a Team Penske alakulata osztozkodott Helio Castroneves – Will Power sorrendben.

Alig másfél órával az első edzés előtt jelentette be hivatalosan a Barracuda Racing azt, amit egyébként már mindenki kész tényként kezelt, nevezetesen, hogy a hétvégén már nem Alex Tagliani foglalhat helyet a csapat 98-as számú autójában, hanem a szerdai kollektív teszten remekül teljesítő Luca Filippi. Az olasz versenyző a tizenkilencedik helyen zárt, ami annak fényében, hogy mindössze nyolc kört tett csak meg, nem is olyan rossz eredmény.

Nem csak Bryan Herta és a Dale Coyne Racing csapatánál történt változás Torontóhoz képest, hiszen a Panther Racingnél ezen a hétvégén ismét viszontláthatjuk Oriol Serviát, aki ráadásul a hírek szerint Sonomát leszámítva (ahol Briscoe kap majd lehetőséget) a szezon hátralévő részében marad a 4-es számú National Guard autó volánja mögött. A spanyol pilóta a huszadik helyen fejezte be az első gyakorlást pink színekben játszó autójában, melynek festése az amerikai hadseregben szolgálatot teljesítő hölgyek előtt tiszteleg.

Folytatás magyar idő szerint 21:30-kor.

 

 mmido.png 

 

 

 

kép: Firestone Racing