Ryan Hunter-Reay lett az év autóversenyzője


Magyar idő szerint csütörtökre virradó éjjel tartották az ESPN csatorna szokásos éves gáláját, melyen az elmúlt esztendő legjobb sportolóit díjazták.

A sorrendben huszonegyedik alkalommal megrendezett ESPY Awards-nak az elmúlt öt évhez hasonlóan idén is Los Angeles-i Nokia Theatre adott otthont, nem akármilyen fényűzés közepette. Az óriási médiaérdeklődéssel kísért, vörös szőnyeges rendezvényen a profi sportvilág legjelentősebb szereplői mellett a szórakoztatóipar krémje is képviseltette magát. A gálán ezúttal harmincöt kategóriában hirdettek győzteseket, kiknek kiléte szakértők voksai, valamint a nézők online szavazatai alapján dőlt el.

A legjobb férfi sportolónak járó díjat az NBA szupersztár LeBron James vihette haza, de a Miami Heat kiválósága emellett még bezsebelte a legjobb NBA játékosnak, valamint a legjobb bajnokságban nyújtott teljesítményért járó kitüntető címet is. A 28 éves labdazseni a talán legnagyobb presztizsű díjat a színész Don Cheadle-től, valamint régi kedves ismerősünktől, Danica Patrick-től vehette át.

A hölgyek mezőnyében az idei Roland Garros bajnok, összesen tizenhat Grand Slam győzelemnél tartó Serena Williams kapta a legtöbb voksot, emellett természetesen a legjobb női teniszezőnek járó cím is az övé lett, míg a legjobb csapatnak egyáltalán nem meglepetésre a 2013-as NBA bajnok Miami Heat-et választották meg.

 

Bennünket azonban ezen a blogon a „Legjobb autóversenyző” kategória érdekel igazán, melyet ezúttal nem más nyert meg, mint a 2012-es IndyCar bajnok Ryan Hunter-Reay. Az Andretti Autosport pilótájának olyan neveket sikerült maga mögé utasítania, mint a 2012-es NASCAR Sprint Cup bajnok Brad Keselowski, a háromszoros Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel és az idei Indianapolis 500 győztese, Tony Kanaan. A tavaly négy győzelemmel, utcai és oválpályán is diadalmaskodni tudó Hunter-Reay ezzel tizenhat év után az első ESPY díjas IndyCar versenyző lett, előtte ez a bravúr utoljára az egykori CART bajnok, manapság a KV Racing társtulajdonosaként tevékenykedő Jimmy Vassernek sikerült, még 1997-ben.

 

„Nem tudom eléggé megköszönni a szavazatokat és a támogatást, amit kaptam” – hálálkodott Instagram profilján a 32 éves pilóta, aki jelenleg két győzelemmel a bajnokság harmadik helyén áll.

 

Gratulálunk!

 

kid58d7.png

 

 

kép: Shell Productions