Marco Andretti kezdett a legjobban Milwaukee-ban

Marco Andretti kezdett a legjobban Milwaukee-ban

Marco Andretti győzelmével ért véget a Milwaukee IndyFest első edzése. Az Andretti Autosport fiatal versenyzője 166.684 mérföld per órás tempóval bizonyult a legjobbnak a legendás egymérföldes oválon.

A jelenleg a bajnokság második helyén álló pilótát csapattársa, Ryan Hunter-Reay követte a tabellán 166.545 mph-s idővel, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét Josef Newgarden kaparintotta meg a Sarah Fisher Hartman Racing 67-es számú autójának volánja mögött. A 22 éves amerikai teljesítménye első látásra meglepőnek tűnhet, azonban ha megnézzük a tavalyi, Milwaukee-ban nyújtott produkcióját, elmondható, hogy Newgarden képes komolyan ráérezni a pályára. A 2012-es IndyFest első edzését megnyerte, a másodikon pedig alig hat századdal maradt le a tabella éléről, míg a kvalifikáción a hetedik helyet szerezte meg, azonban tízhelyes rajtbüntetése miatt csak a hátsó taktusból vághatott neki a viadalnak. Érdemes lesz tehát a szemünket félig rajta tartani a vicces kedvű nashville-in, hiszen akár még a ma éjjel esedékes kvalifikáció sötét lova is lehet.

A mai első edzés negyedik helyén a Schmidt Hamilton Motorsports újonca, Tristan Vautier végzett, míg a legjobb öt sorrendjét a legutóbb, Texasban élete második oválpályás pole-ját megszerző Will Power zárta. A hatodik helyen ismét egy Andretti Autosport pilótát, nevezetesen a venezuelai EJ Visót üdvözölhettük, akitől alig 0.051 mph-val kapott ki a múlt heti Firestone 550-et megnyerő, majd később csaláson kapott 3-as számú Team Penske autó Helio Castronevesszel a volánja mögött. A nyolcadik-kilencedik helyen a KV Racing két pilótáját, Tony Kanaan-t és Simona de Silvestrót találhatjuk, míg a tizedik pozíciót James Hinchcliffe kaparintotta meg, akinek nevéhez egyébként a gyakorlás egyetlen sárga zászlós periódusa fűződik. A kanadai versenyző a kettes kanyarban koccolta a falat, azonban önerőből vissza tudott hajtani a 27-es számú Andretti Autosport autó csapatának pitjébe.

bb.jpg

A Dale Coyne Racing 18-as számú autójába három futamnyi hiátust követően Milwaukee-ban visszatérő Ana Beatriz a tizenegyedik helyet csípte meg, csapattársa, Justin Wilson pedig a tizenhetedik pozícióból várhatja a folytatást.

Nem villogtak túlságosan a Chip Ganassi Racing versenyzői, akik közül a legjobb eredményt Scott Dixon érte el a maga tizenharmadik helyével, miközben Charlie Kimball a tizenhatodik, Dario Franchitti pedig huszonegyedikként fejezte be az edzést.

Az IndyCar idei szezonjára jellemző kiegyenlített erőviszonyok és az ebből fakadó kiszámíthatatlanság úgy tűnik, Milwaukee-ban sem változik, miután az első gyakorlás eredménylistájának első és huszonkettedik helyezettjét mindössze 0.4698 másodperc választja el, azonban az utolsó helyen végzett Ed Carpenter lemaradása is csak 0.6554 másodperc Marco Andretti győztes idejéhez képest.

 

Milwaukee IndyFest 2013, 1. edzés – Végeredmény

 

 milwaukee.png