Andretti egyelőre megállíthatatlan Milwaukee-ban


Marco Andretti ott folytatta a Milwaukee IndyFest második edzésén, ahol pár órával azelőtt abbahagyta, nevezetesen a tabella élén.


A helyi idő szerint délutáni gyakorlás során ugyanis ismét az Andretti Autosport vérszerinti versenyzője futotta meg a leggyorsabb, 168.534 mph-s kört, amely egyébként egy laza két mérföld per órával volt jobb, mint a délelőtti győztes tempó és alig 0.2 mph-val volt lassabb csak, mint Dario Franchitti 2012-es, pole-t érő átlaga. A második helyen sem történt változás, miután 168.145 mph-s sebességével ismét Ryan Hunter-Reay szerezte meg a képzeletbeli ezüstérmet érő helyet, a különbség mindössze annyiban merült ki, hogy a tavalyi esztendő IndyCar bajnoka a délelőtti cirka 0.1 mph-el ellentétben ezúttal már 0.4 mph-val kapott ki csapattársától. A harmadik pozícióban az AJ Foyt Enterprises pilótája, Takuma Sato végzett, alig 0.03 mph-val lemaradva Hunter-Reay mögött. A japánok nemzeti kincse jelentős javulást ért el az első edzéshez képest, hiszen több, mint öt mérföld per órát javított korábbi idején, ahogyan Scott Dixon is láthat némi fényt az alagút végén – és remélheti, hogy nem dudál -, miután ezúttal a hatodik helyig tornászta fel magát, fél mérföldes lemaradásban az ötödikként leintett EJ Visoval szemben.

A hatodik pozícióból Helio Castroneves, közvetlenül mögötte pedig egy brit páros, a Dale Coyne Racinges Justin Wilson, majd a Rahal Letterman Lanigan Racinges James Jakes várhatja a magyar idő szerint késő esti kvalifikációt. A kilencedik helyet a Barracuda Racing veterán kanadai sztárja, Alex Tagliani kaparintotta meg, míg a top 10 utolsó helyén Sebastien Bourdais zárt a Dragon Racing képviseletében.

Az edzés során semmiféle rendkívüli eseményre nem került sor, mindössze kétszer kellett a sárga zászlót alkalmazni, mindkét esetben pályakarbantartás miatt.

 

 Milwaukee IndyFest 2013., 2. edzés – Végeredmény

 

 

miw2.png