Hírcsokor Texas előtt


Mozgalmas időszak elé nézünk, hiszen az elkövetkezendő három hétben három oválversenyt is fut zsinórban az IndyCar mezőnye. Ennek örömére következzék néhány fontosabb hír az elmúlt napokból, mielőtt még végképp rátérnénk a szombaton esedékes, texasi Firestone 550-re.

  

– A Dale Coyne Racing Indianapolis után Texasra is leszerződtette Pippa Mannt, így az angol versenyzőnő fogja vezetni a gárda 18-as számú versenygépét ezen a hétvégén.

   

– Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy Mann szponzora, a Cyclops Gear kijelentette, az Indianapolis 500-on való megjelenésük óta megkétszereződött a kereslet kamerás sportnapszemüvegeik iránt. Azért ez kicsit erős.

    

– Sokak nagy örömére az NBCSN IndyCar 36 című dokusorozatában legutóbb Simona de Silvestróra esett a választás. A stáb a brazil futam előtti harminchat órát töltötte el a svájci hölgy társaságában, melynek keretében a KV Racing kulisszái mögé is bepillanthattunk egy picikét.

 

   

– A Panther Racing Oriol Serviának biztosít lehetőséget a soron következő Firestone 550-en, valamint a két hét múlva esedékes Iowa Corn Indy 250-en. A csapatvezető John „fájlátnianemzetigárdacsalódottságát” Barnes azonban elmondta, hogy ezzel korántsem ért véget az együttműködés Ryan Briscoe-val sem, akivel a folytatás azon múlik, hogy mennyire tudja összehangolni ALMS-béli menetrendjét az IndyCarral. Barnes azt is megszellőztette, hogy a szezon hátralévő részét annak szentelik, hogy megtalálják azt a pilótát, aki 2014-ben méltón képviseli majd a Panther Racinget, na és persze a National Guard-ot, ennek értelmében pedig több versenyzőt is ki fognak próbálni idén. Lehet tippelgetni kik lesznek azok.

 

– A Honda kétszázadik győzelmére hajt Texasban.

    

– Az Indianapolis 500-at megelőzően még az sem volt kizárt, hogy a KV Racing egy autóval fejezi be a szezont, miután a 11-es számú gép komoly szponzorhiánnyal küszködött. Tony Kanaan győzelme azonban a legendás versenyen megtette a hatását, és a Sunoco-val máris négy futamra szóló megállapodás köttetett. A brazil sztár Texasban, Iowában, Poconón és Mid-Ohion ölti majd magára a kanárisárga overált (most jönne jól az összhatás kedvéért az a szőke haj), miközben az autója festésében a DreamWorks mindenki által borzasztóan várt Turbo című animációs filmje is  promófelületet kap, Kanaan fiának, Leónak legnagyobb örömére.

 

– Még egy kis Kanaan. Ahogyan minden évben, David Letterman idén is meghívta az Indianapolis 500 győztesét népszerű talk-showjába, mely interjú szokás szerint fergetegesre sikeredett. Voilá:

 

 

– Egyes pletykák szerint az Audi továbbra is érdeklődik az IndyCar iránt, a végleges döntéstől azonban még messze vannak. A hezitálás oka nem más, mint hogy a német cég még soha nem vett részt nyitott karosszériás versenysorozatban, így valószínűleg a sportautózás mellett fogják letenni a voksukat, ami az amerikai piacra való betörésüket illeti. Persze ez csak szimpla híresztelés, még az is lehet, hogy van vér a fritzek pucájában és bele mernek vágni valami újba.

 

– A detroiti duplaforduló helyszíni nézőszáma a következőképpen alakult: pénteken 25000-en, szombaton 30000-en, vasárnap pedig 45000-en látogattak ki a Belle Isle Parkba.

 

– A „Drivers, start your engines!” parancsot Jennifer Simonds és Anna Canaday fogja kiadni a Firestone 550-en. A két tanárnő valódi amerikai hősnek számít, miután több kisgyermek életét mentették meg saját testi épségüket kockára téve a tragikus oklahomai tornádó idején.

A tiszteletbeli starter szerepét C.J. Gillaspie önkéntes tűzoltó fogja betölteni, aki az áprilisi, texasi műtrágyagyárban történt robbanáskor tanúsított hősies magatartást.

   

– Ahogyan már a poszt elején említettem, az IndyCar csapatai és pilótái rendesen be vannak most havazva, hiszen zsinórban egymás után következik Texas, Milwaukee és Iowa, majd egy hét szünetet követően már a Pocono Racewayen lesz jelenése a mezőnynek. A detroiti duplaforduló második futamának győztese, Simon Pagenaud azonban még azon az egyetlen egy szabad hétvégén sem tud nyugton maradni és elindul a méltán híres Pikes Peak International Hill Climb-en. A francia versenyző egy 532 lóerős Honda Odyssey-vel vág neki a legendás és bitang kemény hegyi felfutásnak.

Néhány kép „Jean Girard” legújabb játékszeréről:

 

0_18.jpg

00_5.jpg

000_2.jpg

 

 

  

képek: IndyCar, Honda