Graham Rahal nyerte az utolsó edzést Sao Paulóban


Már-már embertelenül korán, helyi idő szerint reggel hétkor került sor a Sao Paulo Indy 300 utolsó, bemelegítő edzésére.


A huszonöt fős mezőnyből Graham Rahal bizonyult a legéberebbnek. A 24 éves pilóta 1:21.2494-es idővel kormányozta az élre a Rahal Letterman Lanigan Racing versenygépét, másodikként pedig a tegnapi kvalifikáción élete legjobb rajtpozícióját megszerző, ezáltal az első sorból induló EJ Viso végzett. A legjobb öt sorrendjét a továbbiakban Scott Dixon, JR Hildebrand és az időmérőn motorcsere miatt mért kört nem teljesítő Josef Newgarden alkotta, míg a Sao Paulóban eddig 100%-os teljesítményt nyújtó, az idei versenyen azonban csak a huszonkettedik helyről rajtoló Will Power a hatodik pozícióban fejezte be az edzést. Persze ebből semmiféle messzemenő következtetést nem lehet levonni, hiszen a pole pozíciós Ryan Hunter-Reay például csak a huszonkettedik lett, mely 1:22.4492-es legjobb köre csak az időmérő huszadik helyére lett volna elegendő.

A félórás gyakorlás születtek kimondottan meglepő eredmények is, mint például a Dale Coyne Racing-es Ana Beatriz tizedik helye, aki az elmúlt három versenyen nem éppen remekelt – és még finom voltam. A brazil hölgy azonban már tavaly is meggyőzően teljesített szülővárosa utcáin, így azért várható volt tőle némi formajavulás, de ez az eredmény ennek fényében is kiemelkedő.

A bemelegítésen nem kellett beinteni a piros zászlót, mindössze két kisebb incidensre került sor. Először Scott Dixon hagyta el a pályát a hatos kanyarban, majd Ana Beatriz követte el ugyanezt a hibát az ötösben, de mindkét versenyző gond nélkül folytatni tudta a gyakorlást.

A Sao Paulo Indy 300 magyar idő szerint 17:30-kor kezdődik, és az előrejelzések szerint van esély az égi áldásra is, ami jelentősen megkeverheti a paklit. Abban pedig csak reménykedhetünk, hogy nem fog megismétlődni a 2011-es fiaskó, amikor akkora eső zúdult a pályára, hogy nem lehetett versenyt rendezni, így a futamot kénytelenek voltak hétfőre halasztani.

 

Sao Paulo Indy 300 warm-up, végeredmény

 

indysao.jpg