Power másodszor


A Sao Paulo Indy 300 második edzése sem cáfolta meg azt az állítást, hogy a brazil nagyváros utcai pályája Will Power felségterülete.


Az IZOD IndyCar érában eddig rendezett mindhárom brazíliai versenyt megnyerő pilóta a reggeli gyakorláshoz hasonlóan ismét az élen zárt és csak úgy mellékesen három tizeddel megjavította saját korábbi pályacsúcsát. A Team Penske büszkeségét az aktuális bajnok Ryan Hunter-Reay követte 0.0758 ezrednyi lemaradással, harmadikként pedig Andretti Autosport-os csapattársa, EJ Viso zárt 1:21.2222-es legjobb körével, de még így is mindhárman a korábbi rekordon belüli időt autóztak.

Michael Andretti gárdája feledtette az első edzésen mutatott gyengécske teljesítményét, miután Hunter-Reay-en és Visón kívül James Hinchcliffe és Marco Andretti is a legjobb tízben tudott végezni; a kanadai pilóta a hetedik, a családi biznisz vérszerinti tagja pedig a kilencedik pozícióból várhatja a kvalifikációt. A svájci Simona de Silvestro is összekapta magát, és a délelőtti tizenhetedik helyét egy nyolcadikkal írta felül, míg a KV Racing másik versenyzője, Tony Kanaan a tizedik lett.

A Schmidt Peterson Motorsports számára viszont a hétvége eddigi része nem alakult valami fényesen. A reggeli edzés során mindkét versenyzőjük kapcsolatot létesített a fallal, minek következtében az autókban kisebb-nagyobb károk keletkeztek, s úgy fest, a tendencia a második gyakorlás során sem változott. Tristan Vautier orral csapódott a hatos kanyarban lévő gumifalba, aminek az első szárnya látta a kárát és rögvest be is kellett lengetni a piros zászlót. Mint később kiderült, ezzel korántsem a gyakorlás egyetlen kényszerszünetére került sor. Nem sokkal később ugyanis James Hinchcliffe pördült meg a tizenegyes kanyarban. A kanadai versenyző autója lefulladt, de szerencsére legalább nagyobb gebasz nem történt a 27-es számú géppel. A Long Beach-i futam végén elszenvedett balesetének köszönhetően hazai közönsége előtt sérült kézzel versenyző Tony Kanaan hozta el a soron következő piros zászlót, miután ő is nekivágta az autóját a gumifalnak, méghozzá a kettes kanyarban. Alig fél óra volt hátra az edzésből, amikor Simon Pagenaud is kidugta az orrát a pályára, miután a Schmidt Peterson Motorsports szerelői összekalapálták a reggel összetört autóját. Szerencséje most sem volt azonban sok, hiszen kábé tíz perccel a vége előtt ismét be kellett miatta parancsolni a mezőnyt a pitbe, de legalább most nem rongálódott meg a gép, „csak” megállt a pályán, Pagenaud-nak pedig meg kellett elégednie a tizenkilencedik hellyel.

 

Folytatás a kvalifikációval, magyar idő szerint 19:35-kor.

 

 

 

  

Sao Paulo Indy 300 2. edzés, végeredmény

 

sp2.jpg