Büntetést kapott Tristan Vautier


1:08:5388-as legjobb körével Takuma Sato nyerte a Toyota Grand Prix of Long Beach bemelegítő edzését helyi idő szerint vasárnap délelőtt.

Az AJ Foyt Racing japán versenyzőjét egy másik egyautós alakulat, nevezetesen a Sarah Fisher Hartman Racing Josef Newgarden által vezetett autója követte alig huszonegy ezrednyi lemaradással, míg a harmadik helyről az Andretti Autosportos EJ Viso várhatja a magyar idő szerint ma este 22:45-kor kezdődő nyolcvan körös futamot.

A venezuelai pilóta bajnok csapattársa, Ryan Hunter-Reay, a negyedik helyre kormányozta be az 1-es számot viselő, Chevrolet erőforrással hajtott gépet, a legjobb öt sorrendjét pedig az egyesek által a versenyre sötét lónak tartott Graham Rahal zárta. Tovább folytatja remek szereplését az erre a hétvégére Graham ideiglenes csapattársává avanzsált Mike Conway is, aki a hatodik helyet szerezte meg a Rahal Letterman Lanigan 17-es gépének volánja mögött.

Bár az újonc Tristan Vautier a hetedik pozícióban fejezte be a félórás gyakorlást, ez azonban aligha vigaszalja a Schmidt Peterson Motorsports ifjú titánját, miután egy be nem tervezett motorcsere miatt tízhelyes rajbüntetéssel súlytották, így a mezőny legvégéről lesz kénytelen nekivágni a versenynek. A pole-ból induló Dario Franchitti nyolcadikként végzett, azonban Bobby Rahal nagy valószínűséggel magasról tesz erre a tényre, hiszen a kilencedik helyen James Jakes-t intették le, ami azt jelenti, hogy ismét a legjobb tízben végzett a Rahal Letterman Lanigan Racing mindhárom pilótája, ami kimondottan jó ómen lehet a csapatra nézve. Az élmezőnybe még 1:09:0137-es idejével sikerült beverekednie magát a Chip Ganassi Racinges Scott Dixonnak is, ami azt is jelenti, hogy mindössze 0:4749 másodperc választotta el egymásól az első és a tizedik helyezettet. A harmadik Ganassi autót terelgető Charlie Kimball legjobb köre csak a tizenhetedik helyre volt elegendő, az Andretti Autosport másik fele, név szerint James Hinchcliffe és Marco Andretti pedig a tizenkettedik és a tizenötödik pozícióig jutottak ezúttal.

Továbbra sem remekelnek a Dragon Racing versenyzői; a Long Beach-i pálya körrekordját 2006 óta magáénak tudható Sebastien Bourdais a tizenhatodik lett, míg csapattársa, Sebastian Saavedra a huszonharmadik helyen fejezte be a gyakorlást.

Nem álltak a helyzet magaslatán a Team Penske pilótái sem, miután Helio Castroneves a tizenegyedik, AJ Allmendinger a huszonnegyedik, Will Power pedig csak a huszonhatodik helyig tudott felkapaszkodni.

Az edzésen mindössze egyszer kellett beinteni a piros zászlót, miután alig pár perccel a kezdést követően a Schmidt Peterson Motorsports tehetsége, Simon Pagenaud megpördült a hetes és a nyolcas kanyar közötti részen, de nem keletkezett kár a 77-es számú autóban.

 

A Toyota Grand Prix of Long Beach bemelegítő edzésének végeredménye

 

wwwwwwwww.jpg
 

 

kép: IndyCar