Pénteki törésteszt


A Toyota Grand Prix of Long Beach pénteki második edzése enyhén szólva sem a lélekölő izgalmakról szólt, már ha eltekintünk attól, hogy a versenyzők és a szurkolók egyaránt nem, hogy tépték, inkább már rágták azt a bizonyos cetlit, csak hogy végre legyen már néhány kör erejéig tiszta, zöld zászlós szakasz.

Alig néhány pillanattal a gyakorlás megkezdését követően máris hatalmas forgalom alakult ki az 1.967 mérföldes pályán, azonban nem sokáig örülhettek a nézők az autók látványának, miután a Dragon Racing versenyzője, Sebastian Saavedra egy rontását követően falnak csapta autóját a hatos kanyarban. Szerencsére csak az anyagi kár lett többé-kevésbé jelentős, a kolumbiai pilóta megúszta kisebb kézsérüléssel, melyet nem sokkal az incidens után egy zacskó jéggel vett kezelésbe, de mint elmondta, ez nem fogja hátráltatni a hétvége további részében.

A kényszerszünet után szinte a komplett mezőny egyszerre hajtott a pályára, de a zöld zászlós szakasz ismét kérészéletűnek bizonyult, miután a Dale Coyne Racing-es Justin Wilson ragyogóan belekormányozta autóját a nyolcas kanyart szegélyező gumiabroncsokba. A KV Racing gépével érkező Simona de Silvestro már nem tudta kikerülni és hátulról beleszaladt Wilson 19-es számú autójába.

Az újabb, hosszúra nyúlt piros zászlós szakasz után már csak tizenkét perce maradt a mezőnynek a gyakorlásra, amire nagy szükség is volt, hiszen a szünetek miatt nagyon kevés mért kör született addig.

Már javában az utolsó tíz percben jártunk, amikor ismét visszaparancsolták a mezőnyt a pitbe, miután Scott Dixon a Chip Ganassi Racing autójával közelebbi kapcsolatot létesített a fallal a kilences kanyarban.

A kavarodások miatt nem igazán tudtak megfelelő munkát végezni a csapatok, ennek ellenére sikerült tovább faragni az első edzésen mutatott időknél. Azonban a kiesett idő lehetséges, hogy komolyan érezhető lesz a magyar idő szerint ma késő este rendezendő kvalifikáción.

Az első helyen az Andretti Autosport versenyzője, Ryan Hunter-Reay végzett, mögötte a délelőtti edzéshez hasonlóan ismét a Rahal Letterman Lanigan Racing színeiben, egyelőre csak ezen az egy futamon résztvevő Mike Conway landolt, míg harmadikként a háromszoros Long Beach-i pole pozíciós Will Power zárta a napot.

A kaotikus gyakorlás ellenére az első nyolc helyezett tudott jobb kört futni, mint az első edzést megnyerő James Hinchcliffe ideje, míg az első tizenöt versenyzőnek sikerült egy másodpercen belül maradnia.

Folytatás ma, magyar idő szerint 19:40-től a harmadik edzéssel, majd 23:00-tól kezdetét veszi a minden kétséget kizáróan rendkívüli izgalmakat tartogató kvalifikáció.

 

 Toyota Grand Prix of Long Beach, 2. edzés, végeredmény

 

LLLLLLLLL.jpg