Az Audi belép az IndyCarba?


Jövő hétvégén végre ismét felbőgnek a motorok, méghozzá nem is akárhol, hanem az elképesztően gyönyörű környezetben fekvő Long Beach-i utcai pályán. Addig is jöjjön néhány hír, pletyka a széria világából.

– Régóta pedzegetik már, most azonban maga az Audi fejlesztésekért felelős igazgatója, Wolfgang Durheimer nyilatkozott a cég jövőbeli észak-amerikai projektjei kapcsán. A szakember elmondta, hogy egyelőre csak puhatolóznak és keresik a lehetőségeket, melyek között a sportautózás mellett az IndyCar is megfontolandó opcióként szerepel. Durheimer szerint a sorozat még mindig nagy népszerűségnek örvend, az Indianapolis 500 pedig egy kiemelkedő versenye a motorsport világának. Egyelőre elég lufiszagú a történet, ráadásul én személy szerint erősen kétlem, hogy már 2014-ben újabb motorszállító csatlakozna a szériához, annyi pozitívuma azért máris van a történetnek, hogy legalább a nemzetközi sajtóban némiképp jobb színben tünteti fel a sorozatot, mondván van annyira érdekes, hogy egy európai gyáróriás is érdeklődjön iránta. Hogy mi sül végül ki ebből, az az Audi szerint a nyár folyamán kiderül, a cég ugyanis ekkor szeretné lerántani a leplet a jövő évükről.

  

– JR Hildebrand egy merőben új kategóriában fogja feszegetni a határokat hamarosan. A Panther Racing amerikai pilótája ugyanis részt vesz a Formula Drift bajnokság júliusi Seattle-i, valamint októberi Las Vegas-i fordulóján a Tyler McQuarrie Racing színeiben.

  

– Roger Penske fiacskája, a korábban közismert playboy életmódjáról is elhíresült Jay Penske apa lesz. A Dragon Racing 34 éves társtulajdonosa és felesége, a 43 éves Elaine Irwin múlt ősszel házasodott össze. A volt Victoria’s Secret modell Irwinnek előző, a zenész John Mellencamppal kötött házasságából már született két gyermeke, míg a tavaly rendőrségi ügybe keveredett fiatalabbik Penske fiú most először fog belekóstolni az apaságba.

 

– Quebec City polgármestere, Régis Labeaume szívesen látná az IndyCar mezőnyét a város utcáin versenyezni akár már a 2014-es esztendőben. A hír hallatán a Barracuda Racing kanadai pilótája, Alex Tagliani őszinte örömét fejezte ki, mondván a helyiek körében rendkívül népszerű a széria, melynek eseményeit ráadásul a Quebecor Media leányvállalatának, a TVA Group tulajdonában lévő TVA Sports csatornának jóvoltából, élőben követhetnek figyelemmel. A cég egyelőre nem kommentálta a híreket.

 

– A 2004-es Indianapolis 500 győztese, Buddy Rice – akit egyébként egyre többen pletykálnak az idei futam indulói közé is – részt vesz az április 21-én megrendezésre kerülő X-Games Rally Cross versenyen Brazíliában. Rice mellett az eseményen még jelen lesz a „2011-es év Indy 500-ának legnagyobb lúzere” cím büszke tulajdonosa, a Forma-1-et is megjárt Scott Speed is, de gondolom ez a kutyát sem érdekli.

 

– Eddig a percig összesen harminc, hivatalosan bejelentett versenyzője van az idei, sorrendben 97. Indianapolis 500-nak. A pletykák szerint esélyes még a részvételre a már említett Buddy Rice, akit sokan a Panther Racinggel boronáltak össze, a folyton IndyCar szerződésen dolgozó, ámde még mindig partvonalon csücsülő Pippa Mann, sokak nagy kedvence, John Andretti, a manapság a televíziózás világában ténykedő, elképesztően jó hangzású névvel megáldott Townsend Bell és többek között még Jacques Lazier is, aki lehetséges, hogy az elmúlt esztendőben Jean Alesi által vezetett, a Lotus motor miatt azonban kérészéletű versenyt futó Fan Force United karosszériájával vághat neki a versenynek.