Mindhárom Ganassi a legjobb tízben a bemelegítésen

Mindhárom Ganassi a legjobb tízben a bemelegítésen

Charlie Kimball bizonyult a leggyorsabbnak a Honda Indy Grand Prix of Alabama előtti bemelegítésén, ami egyébként a Chip Ganassi Racing pilótájának első edzéselsősége is IndyCar pályafutása során.

Az amerikait a Sarah Fisher Hartman Racing versenyzője, Josef Newgarden követte 0.1372 másodperces lemaradással, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére az IRL 2004-es bajnoka, Tony Kanaan kormányozta a KV Racing gépét.

Negyedikként a 9-es számú Ganassi autót vezető Scott Dixon zárt, akit tizenhét ezrednyi lemaradással a KV másik fele, vagyis Simona de Silvestro követett. Az Andretti Autosport négyeséből ezúttal EJ Viso végzett a legelőkelőbb helyen, míg csapattársai, azaz James Hinchcliffe a nyolcadik, Marco Andretti a tizenegyedik, Ryan Hunter-Reay pedig a tizennyolcadik pozícióban fejezte be a harminc perces gyakorlást. A hétvége folyamán most először sikerült Graham Rahalnak felülkerekednie James Jakes-en, az IRL/IndyCar történetének eddigi legfiatalabb futamgyőztese a hetedik helyen végzett, míg a másik Rahal Letterman Lanigan gépet terelő Jakes csak a tizenhatodik lett. A legjobb tízbe még sikerült bejutnia a Dragon Racing franciájának, Sebastien Bourdaisnak, valamint Dario Franchittinek, utóbbi révén végül a Ganassi csapat mindhárom autója képviseltette magát a versenyt megelőző utolsó edzés legjobb tíz helyezettje között. Apropó Ganassi, immár 99.9 %-ra vehető, hogy a gárda negyedik autóját az idei Indianapolis 500-on nem más fogja vezetni, mint az elmúlt öt szezonban a Team Penske-t szolgáló, ám idénre teljes szezonos szerződés nélkül maradt Ryan Briscoe, aki egyébként IndyCar karrierjét pont Chip Ganassinál kezdte, akkori együttműködésük azonban kérészéletűnek bizonyult, miután a szezon végén a csapatfőnök kirúgta az ausztrált, de ez már egy másik sztori.

A barberi aszfaltcsík mestereinek tekinthető, már említett Team Penske ezúttal nem brillírozott, aminek ékes bizonyítéka, hogy a legmagasabban AJ Allmendingert jegyezték, aki a tizenkettedik helyig jutott, míg a kétszeres itteni győztes Will Power a tizenkilencedik, a 2010-es, első alabamai futamon diadalmaskodni tudó Helio Castroneves pedig a huszonkettedik helyről várhatja a magyar idő szerint 21:40-kor kezdődő verseny rajtját.

A végeredmény alakulásában nagyban közrejátszik, hogy a gyakorlás vége előtt körülbelül három perccel Ed Carpenter megpördült a kilences kanyar kijáratában, és az incidens miatt be kellett lengetni a piros zászlót.

 

 

Warm-up, végeredmény

 wrmup.jpg