Castronevesnek szerencsét hozott a száguldó csiga


Az autóján a Turbo című, júliusban bemutatásra kerülő animációs filmet promótáló Helio Castroneves elsőségével zárult a Honda Indy Grand Prix of Alabama második edzése. A Team Penske versenyzője 1:08:5540-es idejével bizonyul a leggyorsabbnak, míg a tabella második helyén a Barracuda Racing veterán kanadaija, Alex Tagliani végzett.


Az első gyakorlás legjobbja, Tristan Vautier ezúttal a harmadik pozícióban zárt. A Schmidt Peterson Motorsports elégedett lehet, mivel negyedikként pedig az alakulat másik pilótáját, Simon Pagenaud-t intették le. A legjobb ötbe még Will Power tudott bejutni, míg a Team Penske ideiglenes harmadik versenyzője, AJ Allmendinger ezúttal a nyolcadikként fejezte be az edzést.

A pénteki nap második, ezúttal már csak negyvenöt perces gyakorlásán a tabella első tizenegy helyezettjének sikerült 1:08 alá mennie, külön érdekesség, hogy a tizenkettedik pozícióban jegyzett Ryan Hunter-Reay lemaradása már több, mint hat tized volt az előtte álló Justin Wilsonhoz képest.

A Chip Ganassi Racing hármasából ezúttal is Scott Dixon futotta a legjobb időt. A kétszeres IRL/IndyCar bajnok a hatodik helyet csípte meg, míg csapattársai, név szerint Dario Franchitti a tizennegyedik, Charlie Kimball pedig a tizennyolcadik lett. Az Andretti Autosport leggyorsabb pilótájának ezúttal a hetedikként végző venezuelai EJ Viso bizonyult, a már említett Hunter-Reay tizenkettedik helye mellett pedig James Hinchcliffe révén még egy tizenötödik, Marco Andretti által pedig egy tizenkilencedik pozíciót sikerült összeszedniük.

Nem nagyon parádézott ezúttal a KV Racing sem, akik a tizenhat-tizenhetedik helyig jutottak Tony Kanaan – Simona de Silvestro sorrendben.

Az alabamai hétvége első napján 2:0 az állás James Jakes javára, aki két edzésből kétszer verte el csapattársát, Graham Rahalt a Rahal Letterman Lanigan Racing házi versenyében. Az angol versenyző a kilencedik helyet szerezte meg, míg a korábbi elveit kényszerből sutba dobó és édesapja csapatához szerződő Graham a huszonkettedik pozícióból várhatja a holnapi napot.

Az első edzéssel ellentétben ezúttal már nem beszélhetünk holtversenyről motorfronton, hiszen ha csak egy hajszállal is, de a mérleg nyelve a Honda felé billent, miután a tizedik helyen jegyzett Takuma Sato révén hat japán erőforrással induló autó jutott be a top 10-be szemben a négy Chevrolet-val.

Sok akciónak most sem lehettünk tanúi, az egyetlen rázósabb momentumnak EJ Viso megpördülés bizonyult, ami miatt be kellett lengetni a piros zászlót, azonban szerencsére semmi komolyabb baj nem származott az esetből.

A Honda Indy Grand Prix of Alabama hétvégéje holnap, magyar idő szerint 15:00-kor folytatódik a harmadik edzéssel, majd 17:25-kor kezdetét veszi a kvalifikáció. Én pedig már most fogadok, hogy látni fogunk 1:07-el kezdődő időket.

 

Második edzés, végeredmény

 

hhhhhhhhh.jpg

 

 kép: IndyCar