Bréking: Danica Patrick gyermeket vár!


Vannak olyan pillanatok az ember életében, amikor egy gondosan felépített terv a másodperc tört része alatt válik semmissé.

Jó példa erre Danica Patrick, aki óramű pontossággal és precizitással építette fel NASCAR karrierjét, kezdve a 2011-es megosztott szezonjával, melyben egyaránt elindult az IndyCar és a Nationwide sorozatokban is, majd 2012-ben már egy teljes kategóriaváltást hajtott végre és főállású stock-car versenyzőként rótta a köröket a NASCAR másodosztályában. Az idei évben pedig immár a királykategória, vagyis a Sprint Cup mezőnyében üdvözölhetjük, ahol rögtön egy pole pozícióval indította az évet, méghozzá nem is akármelyik futamon, hanem a híres Daytona 500-on. Népes rajongótábora arra számít, hogy 2013-ban újabb és újabb rekordokat dönt majd meg, míg szintén szép számú kritikusai azt nehezményezik, hogy a hölgy miért nem az élmezőnyben harcol újonc évében Jimmie Johnsonnal és Brad Keselowskival. Most azonban úgy tűnik, hogy mindkét fél búcsút inthet – legalábbis az idei szezonban – a világ elsőszámú autóversenyzőnőjének tartott Patricknek, ugyanis ha hihetünk a pletykáknak a wisconsini születésű pilóta gyermeket vár. A híresztelések először a Nickelodeon Kid’s Choice Awards-át követő fogadáson röppentek fel, melyen a gyermekcsatorna nézői által a legjobb női sportolónak választott, köztudottan nagy borrajongó Danica csak ásványvizet és alkoholmentes üdítőket fogyasztott. Ez persze még nem jelent semmit, azonban az utóbbi napokban egyre-másra érkeznek a versenyző közvetlen környezetéből olyan információk, melyek a gyermekáldás tényére engednek követeztetni. Legutóbb Danica testvére, Brooke tett egy meglehetősen homályos megjegyzést Facebook oldalán, melyben azt ecsetelte, mennyire izgatott és szinte kínzásként éli meg, hogy egyelőre nem oszthat meg egy „nagyon-nagyon-nagyon” nagy hírt. Egy bizonyos Tara Lacey, aki a középiskola óta szoros barátságot ápolt Patrick-kel azonban már nem tett lakatot a szájára és a minap Twitteren csiripelte világgá, hogy igazak a híresztelések: Danica és párja, a kétszeres Nationwide bajnok Ricky Stenhouse Jr. első gyermeküket várják. Lacey azt is elmondta, hogy a nagy hírt néhány nappal Patrick harincegyedik születésnapja előtt kapták a fiatalok, akiket először sokkolt, hogy hamarosan szülők lesznek, az első megdöbbenést azonban hamarosan felváltotta az öröm. A barátnő úgy tudja, hogy Sarah Fisherrel ellentétben – aki gyermeke születését követően végleg szögre akasztotta sisakját és manapság csapatvezetőként tevékenykedik az IndyCarban – Danica nem tervezi, hogy abbahagyja a versenyzést, szülés után amint lehet visszatér a pályára. „Rengeteg sportolónő van, akik édesanyaként is folytatták karrierjüket, lásd. Kim Clijsterst, vagy megannyi atlétát. Legkésőbb 2014 közepén ismét autóba ül, erre mérget veszek!” – írja profilján Lacey.

Danica és Ricky Stenhouse Jr. idén januárban vállalták fel kapcsolatukat a nagy nyilvánosság előtt, miután Patrick bejelentette, hogy hét év után elválik férjétől, a fizioterapeuta Paul Hospenthaltól, ezzel ők lettek a főkategóriás autóversenyzés történetében az első olyan szerelmespár, akik egymás ellen vívnak csatákat a pályán, egyazon sorozatban. A hír egyáltalán nem érte váratlanul sem a kollégákat, sem a rajongókat, hiszen régóta nyilvánvaló volt, hogy több van közöttük, mint barátság.

NASCAR körökből jövő információk szerint Patrick már a jövő hétvégén esedékes martinsville-i versenyen sem indul, a Stewart-Haas Racing pedig április 3-án, szerdán rendkívüli sajtótájékoztatót tart, melynek keretében a hivatalos bejelentés mellett Danica helyettesét a 10-es számú autóban is megnevezik majd.

 

Addig is, mindenki élvezze ki, ami még maradt április 1-jéből!