Legyen neked is versenyautód!


Ha mindenképpen fel akarsz vágni a haverok előtt és van felesleges, minimum harmincezer dollárod, akkor eljött a te időd.

A puccos luxusautók ideje lassan lejár, pláne, hogy az annak volánja mögött ülőket előszeretettel sztereotipizálják, lásd. ha fiatal férfi vagy akkor csakis bűnöző lehetsz, vagy apu pici fia, ha idősebb úr akkor minden bizonnyal utolért a kapuzárási pánik, esetleg politikai pályán lopsz mozogsz, ha fiatal csaj vagy, akkor csakis kurva lehetsz, idősebb nők esetében pedig örök szingliséget fogadott karrierista picsa, vagy kitartott feleség a két opció. Értelemszerűen egyik sem túl kecsegtető jelző, pláne, ha mindezek mellé még hozzászámoljuk, hogy egy-egy luxusverda javítási költsége egy középkategóriás autó árával vetekszik, és némelyikkel kétszáz métert sem lehet megtenni maradandó alváz károsodás nélkül.

Most azonban óriási lehetőség előtt állnak azok, akiknek céljuk a funkció nélküli burzsujkodás és valami igazán egyedivel szeretnének villogni, olyasmivel, amihez fogható csak nagyon kevesek garázsában található meg. Az ebayen ugyanis egészen április 7-ig lehet licitálni a HVM Racing 2011-es gépére, amely azonban jóval több, mint egy sima versenyautó. A Simona de Silvestro által ‘Pork Chop’ névre keresztelt járgány színrelépésének már az előzménye is akciófilmbe illő volt. A 2011-es Indianapolis 500 egyik edzésén ugyanis a jobb első felfüggesztés hibájából adódóan a svájci versenyzőnő óriási balesetet szenvedett, minek következtében a jobb kezén másodfokú égési sérülések keletkeztek. Eleinte még az is kérdéses volt, hogy egyáltalán folytathatja-e a május hónapot, azonban az ekkor még csak huszonkettedik évét taposó hölgy bebizonyította, keményebb, mint a szikla és készen állt a kvalifikációra. A probléma csak annyi volt, hogy nem volt mivel, ugyanis a Janet névre keresztelt autó annyira összetört, hogy maximum színesfémként lehetett volna eladni.

A HVM Racingnek nem maradt más választása, mint egy addig tartalék- és bemutatóautóként funkcionáló, nyolcéves Dallarát felkészíteni a folytatásra, ami pedig ezután történt, már történelem. Simonának fittyet hányva arra, hogy pár nappal korábban egy horrorisztikus baleset részese volt, sikerült az elavult autóval a huszonnegyedik biztos bejutó helyre kvalifikálnia magát a pole dayen, a Pork Chop névre keresztelt versenygép pedig megkezdte diadalútját és egészen a celeb státuszig küzdötte fel magát a ranglétrán.

Saját Twitter profilra tett szert, melyen a maga szarkasztikus, kissé nagyképű stílusával hamar a mikroblog egyik kedvenc karakterévé vált, több ezer követővel. Az eredeti HVM géppel, Janettel ellentétben hímnemű Pork Chop saját merchandise kollekcióval büszkélkedhetett, interjúkat adott, melyekből azt is megtudhattunk, hogy versenyzéshez nem kapcsolódó álmai között olyan dolgok szerepelnek, mint például rap videókban való részvétel és fotózás a Playgirl magazinnak. Twitteren senkit nem követett, még Simonát sem, mondván egy versenyautó nem követ holmi emberi lényeket, és nyomatékosan megkérte minden rajongóját, hogy születendő fiukat ne nevezzék az ő iránti tiszteletből Pork Chopnak (sertésszelet). Nem vetette meg a szórakozást, de csak mértékkel; pezsgőt és bikinis csajokat csak a versenyek végeztével akart látni, a luxusyachtokon tuctuc zenére szilikonmelleiket rázó playmate-eket saját elmondása szerint inkább meghagyta Marco Andrettinek.

Sajnálatos módon ahogyan véget ért a 2011-es szezon és az IndyCar vadonatúj karosszériákra váltott, Pork Chop nyugdíjazására is sor került, ami közösségi oldalakon való tevékenységének végére is pontot tett. Bár sztársága emiatt nem volt hosszú életű, mégis olyan fiktív karakterek társaságába került, mint az ötszörös NASCAR bajnok Jimmie Johnson csapatfőnökének, Chad Knausnak kartonpapír figurája, a tizenhétezer követővel büszkélkedő Mini Chad (@TheMiniChad), vagy éppen a versenypályák narancsszínű jelzőbójája (@TheOrangeCone), melynek több, mint harmincezren isszák minden szavát.

Ha tehát dugig vagy pénzzel és már végképp nem tudod mire költsd azt, akkor most azonnal kattints erre a linkre és licitálj egy idősödő ex-celebre, aki beírta magát az amerikai autósport történetébe. Garantáltan minden ismerősödnek leesik az álla.

 

 

 kép: IndyCar