Hunter-Reay nyerte a bemelegítést

Hunter-Reay nyerte a bemelegítést

Ryan Hunter-Reay elsőségével ért véget a Honda Grand Prix of St. Petersburg bemelegítő edzése. A félórás gyakorlás során, ahogyan az lenni szokott, nem születtek nagy köridők, a csapatok a gyorsaság helyett inkább a magyar idő szerint háromnegyed hat előtt kezdődő versenyre próbálgatták a beállításokat és igyekeztek mindent a lehető legtökéletesebben belőni.

Az Andretti Autosport bajnokát több, mint nyolc tizedes lemaradással a Chip Ganassi Racing pilótája, Charlie Kimball követte, míg a harmadik helyen szintén egy Ganassi autót üdvözölhettünk Scott Dixonnal a volán mögött. A négyszeres IndyCar bajnok Dario Franchitti minden bizonnyal esőtáncot jár, miután autója továbbra sincs a helyzet magaslatán és csak a tizennyolcadik helyről várhatja a futamot. A pole pozícióból induló Will Power nem erőltette meg magát túlságosan és végül a tizenkilencedikként zárta a warm-upot, csapattársa, Helio Castroneves pedig a tizenharmadik helyig tudta feltornászni a 3-as számú Team Penske gépet.

A tegnapi nap meglepetésembere, az élete első IndyCar futamán a hatodik rajtpozíciót megkaparintó Tristan Vautier a tizedik helyet kaparintotta meg, a másik Schmidt Peterson autót vezető Simon Pagenaud pedig egészen a hatodik pozícióig jutott a bemelegítés során.

Nem váltotta meg a világot helyi idő szerint vasárnap reggel az egész hétvégén bombaformában lévő KV Racing csapat sem: Tony Kanaan a tizenhatodik, míg a harmadik helyről rajtoló Simona de Silvestro a huszonharmadik helyet szerezte meg.

A Honda Grand Prix of St. Petersburg ma késő délután, magyar idő szerint 17 óra 40 perckor veszi kezdetét és a szabálymódosításoknak köszönhetően idén tíz körrel hosszabb lesz a versenytáv, szám szerint 110 alkalommal kell a pilótáknak körbeérniük a 2.9 km hosszú, 14 kanyarból álló utcai pályán.

 

warmup.jpg

  

kép: IndyCar