Power az élen, Simona szárnyal a második edzésen St. Pete-en


A Honda Grand Prix of St. Petersburg pénteki második edzésén tovább gyorsult a mezőny, olyannyira, hogy az első gyakorlás győztes idejénél, a Ryan Hunter-Reay nevéhez fűződő 1:02:4534-nél tizennyolc versenyző ment jobbat.

Az élen ezúttal a sokak által abszolút favoritnak tartott Will Power végzett 1:01:4467-el, őt Hunter-Reay követi mintegy tizenhét századnyi lemaradással. A regnáló bajnok 1:01:6252-vel repítette az Andretti Autosport versenygépét a tabella második helyére. A harmadik helyet a KV Racing versenyzőnője, Simona de Silvestro kaparintotta meg, míg negyedikként az első edzés során csak a tizenhatodik pozícióig jutó Oriol Servia zárt a Dreyer & Reinbold Racing autójának volánja mögött, közvetlenül az első gyakorláshoz képest tizenhárom helyet javító Takuma Sato előtt. A háromszoros Indianapolis 500 győztes, a 2012-ben St. Pete-en diadalmaskodó Helio Castroneves feledtette népes rajongótáborával az első gyakorláson elért tizenegyedik helyét és saját idején majdnem egy teljes másodpercet javítva a hatodik helyig kormányozta a #3-as számú Team Penske járgányt. A KV Racing másik fele, nevezetesen a majdnem tökéletes Vin Diesel hasonmásnak is beillő Tony Kanaan ezúttal a hetedik helyig jutott, míg az Andretti Autosport neonzöld GoDaddy autóját vezető James Hinchcliffe a nyolcadik helyről folytathatja holnap a hétvégét. A mezőny egyetlen újonca, a már sokat emlegetett Tristan Vautier is sikerrel beverekedte magát a legjobb tíz közé, melyet végül az első edzéshez hasonlóan, ezúttal is Marco Andretti zárt.

Negatív meglepetések is bőven akadtak a hétvége második gyakorlása során. Bár egyelőre nem tudni pontosan, hogy a Chip Ganassi Racing pilótái milyen beállításokat próbálgattak, de a délelőtt folyamán hatodikként rangsorolt Dario Franchitti a tizenhetedik, Scott Dixon pedig csak a tizenkilencedik helyet tudta megcsípni. Nem dőlhet hátra teljes nyugalommal a Barracuda Racinges Alex Tagliani sem, miután az első edzést a huszonkettedik, a másodikat pedig huszadik pozícióban zárta, de azért becsületére legyen mondva, hogy egy másodpercet javított délutánra az idején. Az SFHR ifjonca, az első edzésen a nyolcadik helyig jutó Josef Newgarden ezúttal csak a huszonegyedik pozícióig tudta kormányozni a klasszikus Grimm mesehős, a világszép Aranyhaj után Rapunzel névre keresztelt autóját, de még így is két tizedet javított korábbi idején.

Szerencsére a balesetek ezúttal is elkerülték a mezőnyt, mindössze egy említésre méltó koccanás történt a venezuelai EJ Viso és Tristan Vautier között, de semmilyen következménye nem lett az esetnek.

Az IndyCar hétvégéje holnap, magyar idő szerint 15:25-től folytatódik a harmadik edzéssel.

 

pr2.jpg 

 

 kép: IndyCar