Bazi nagy IndyCar lagzi


Megmondom őszintén, már minden létező és nem létező testrészem ki van az aktuális netes őrülettől, ami a Harlem Shake névre hallgat.

Ha valaki nem tudja miről beszélek, annak két magyarázata lehet: az illető vagy a Marsról, vagy egy párhuzamos univerzumból érkezett, ahol még mindig a Gangnam Style borzolja a kedélyeket. Az ő kedvükért elmondom, a jelenség lényege, hogy egy delikvens 15 másodperc erejéig ugrabugrál a Baauer nevű művész úr által jegyzett zenére, miközben a (bűn)tett helyszínén tartózkodó többi ember látszólag úgy tesz, mintha semmit sem venne észre a dologból. Ekkor azonban elhangzik a vezényszó „Do the Harlem Shake!” és egy csapásra mindenki bekapcsolódik a mókába. A produkciót természetesen videóra veszik, már hogyne tennék, hiszen ez az egész lényege.

A Harlem Shake már en bloc megfertőzte a világot, nem kivétel ez alól az autósport sem. Rázzák a Harlem Shake-et a NASCAR-ban, a Forma-1-ben, az IndyCarban és többek között még a rallyban is, de ami a minap történt, arra végképp nincs magyarázat. Március nyolcadikán ugyanis az IndyCar vasembere, az IRL 2004-es bajnoka, Tony Kanaan feleségül vette szívszerelmét, az újságíróként és televíziós műsorvezetőként tevékenykedő Lauren Bohlandert, a jeles esemény keretében pedig az ifjú pár, valamint a vőlegény tanúja, egy bizonyos Rubens Barrichello  (aki egyébként a Stock Car Brasil-ban már meglovagolta az új trendet) és a Dancing with the Stars ötödik évadának nyertese, a háromszoros Indianapolis 500 győztes Helio Castroneves úgy döntött, a táncparketten eljárja a Harlem Shake-et.  A buliba a vezényszót követően beszállt a komplett násznép is, köztük az IndyCar regnáló bajnoka, Ryan Hunter-Reay, a kétszeres CART bajnok és Indianapolis 500 győztes Gil de Ferran, valamint a Champ Carból és a Forma-1-ből ismert Antonio Pizzona is.

Lássuk tehát a kész művet, az ifjú párnak pedig gratula és sok boldogságot!

 

 

tk.jpg

 

 

 

képek: Tony Kanaan, Rubens Barrichello, Twitter/Instagram