Mégis Európába jön már idén az IndyCar? – frissítve

Mégis Európába jön már idén az IndyCar? – frissítve

Régóta téma IndyCar körökben, hogy vajon lesz-e valami a nagy csinnadrattával beharangozott olaszországi versenyhétvégével kapcsolatban.

Eddig nagyjából egy bohózat forgatókönyvéhez tökéletesen illeszkedően érkeztek a fejlemények, miközben volt itt minden: gazdag talján üzletemberrel kötött megállapodás, nyilvánosan elismert tárgyalássorozat még a széria volt elnökének, Randy Bernardnak hathatós részvételével, majd néma csend, fellendülő konspirációk, végül újabb, ezúttal viszont már tartós hallgatás. Nem is csoda, hogy az utóbbi időben már mindenki legyintett, ha a téma szóba került, még számos csapattulajdonos, mint például Michael Andretti és Chip Ganassi is azt mondták, hogy a közeljövőben semmi esély egy európai kiruccanásra. Na most vagy szuper jól hazudtak, vagy maguk sem tudnak túl sokat a tervekről (amit marhára kétlek), de néhány éles szemű twitterező ma olyan felfedezést tett, ami alapjaiban véve korbácsolta fel az állóvizet alig néhány perc alatt. A mugellói pálya hivatalos weboldalán található 2013-as menetrendben ugyanis világosan, ellentmondást nem tűrően ott virít szeptember 15-ei dátummal az IndyCar neve, ami pontosan a széria versenynaptárának Baltimore és Houston közé eső, üresen tátongó öthetes időszakára esik. Ennek tükrében felmerül a kérdés, hogy véletlen elírásról van szó, ami viszont önmagában véve is nonszensz kategória, avagy tényleg pont került a megállapodás végére és a létesítmény illetékesei balesetszerűen lőtték le a poént még a tervezett hivatalos bejelentés előtt. Ez azonban már a blama kategória lenne.

mug5.jpg

mug3.jpg

Mindenesetre várjuk a fejleményeket, hiszen ha valamire, hát erre az IndyCarnak reagálnia kell.

    

17:00 – Hivatalos források megerősítették, hogy NEM lesz verseny ebben az évben a mugellói aszfaltcsíkon, a fals információt hamarosan el fogják távolítani a weblapról. Bár valami azt súgja, lesz ennek még folytatása, hiszen mint tudjuk, nem zörög a haraszt, nem véletlenül került ki a pálya hivatalos oldalára…. Nem lennék meglepve, ha pár héten belül mégis csak jönne a hivatalos bejelentés. 


Mindenesetre ez eddig epic fail. Vagy amit akartok.