Hírek hétvégére


Végre-valahára ismét péntek, ennek örömére nézzük röviden, tömören, összefoglalva mi történt az elmúlt cirka egy hétben. 

– Egyáltalán nem meglepetésre a Barracuda Racing bejelentette, hogy 2013-ban is Alex Tagliani fogja vezetni a csapat #98-as számú autóját.

– Kijött az IndyCar idei szabálykönyve, aki álmatlan éjszakáin olvasgatni szeretné, az sikítson ímélben, hátha meghallom.

– Az előzetes hírekkel ellentétben korántsem biztos, hogy EJ Viso lesz az Andretti Autosport negyedik versenyzője. A venezuelai pilóta jelenleg is, számlakivontát lobogtatva házal az IndyCar csapatainál

– Danica Patrick hivatalosan is bejelentette, hogy ő és a 2012-es NASCAR Nationwide bajnok Ricky Stenhouse Jr. egy párt alkot. Ezzel minden bizonnyal – javítson ki valaki, ha tévedek – 2013 lesz az első év, amikor topkategóriás autóverseny-sorozatban egymás ellen lép pályára egy turbékoló galambpár mindkét tagja, ugyanis idéntől Stenhouse és Patrick egyaránt a NASCAR legmagasabb kategóriájában, a Sprint Cupban versenyez majd teljes szezonon keresztül, s mindkettejük célja az USA-ban nagy presztizsű „Év újonca” cím elnyerése. Azért kíváncsi leszek mi lesz, ha mondjuk egyikük kiteszi a másikat a pályáról… Garantált a hajtépés, tányérrepkedés, kényszer cölibátus, kasztrálás….

33.jpg

– Narain Karthikeyan először jönni akart az IndyCarba, majd vehemensen cáfolta ebbéli szándékát. Most, hogy a HRT megszűnt, megint jönni akar. Érdekes lesz figyelni mi sül ki ebből, hiszen korábban arról szóltak a hírek, hogy egy csapatnak sem áll szándékában leszerződtetni a kétes hírű indiait. De tudjuk, hogy van az a pénz…

– A múlt héten napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint nem szabad még temetni a HVM Racing IndyCar programját. A csapat első embere, Keith Wiggins ugyanis azt találta mondani, hogy szinte biztosan ott lesznek az idei mezőnyben, az viszont még kérdéses, hogy milyen minőségben: teljes szezonos gárdaként, részidősként, vagy csak az Indianapolis 500-on. Meglátjuk.

– AJ Foyt nem tett le arról, hogy a teljes szezonos, #14-es számú autó – a volán mögött Takuma Satóval – mellett egy másik indulót is nevezzen a csapat. Akárcsak a HVM esetében, még itt sem tisztázott, hogy teljes, avagy részidős autóként fog megvalósulni. Az Indianapolis 500-on való három versenyzős felállást továbbra is fenntartják, bár – ahogyan már ezen a blogon is olvasható volt korábban – a tavaly nagy dérrel-durral bejelentett Chase Austin részvétele anyagi okok miatt lehet veszélybe kerül. A második autóra az esélyesek között említik a belga Bertrand Baguette-et, az angol Alex Lloydot, az új-zélandi Wade Cunninghamet, részidős megvalósulás esetén pedig a 2013-ban a WSR-ben induló Conor Daly jöhet szóba.

– A KV Racing két versenyzőjével, Simona de Silvestro-val és Tony Kanaan-nel Baltimore-ban járt, ahol bemutatták a 2013-as versenygépeik festését, valamint egy rögtönzött pitkiállást is prezentáltak a város utcáján.

 – Idén nem közvetíti az Eurosport a daytonai 24 órást versenyt (hogyrohadjonmegabüdöskur…), de a hivatalos weboldalon nyomon követhető a verseny, s remélhetőleg szakadásmentes, normális streamek is akadnak majd. Emlékeztetőül az IndyCar vonatkozású versenyzők névsora: Dario Franchitti, Ryan Hunter-Reay, Tony Kanaan, Charlie Kimball, James Hinchcliffe, Sebastien Bourdais, Simon Pagenaud, Alex Tagliani, Justin Wilson és Scott Dixon, de ott van még a mezőnyben többek között Gustavo Yacaman, Tristan Vautier, Spencer Pigot, Paul Tracy, Nelson Piquet Jr., Juan Montoya, Rubens Barrichello, Felipe Giaffone, Christian Fittipaldi, AJ Allmendinger, Raphael Matos és Marcos Ambrose is. A bowls világbajnokság biztosan több nézőt hoz majd az Eurosport számára….

– A Star Mazdát és Indy Lightsot is megjárt, még mindig csak huszonnégy esztendős Joel Miller fogja vezetéstechnikailag trenírozni a Pro Mazda és a USF2000 ifjoncait.

– James Hinchcliffe visszatért a gyökereihez és részt vesz a Florida Winter Tour nevű gokartbajnokságban. Első versenyén a Rotex DD2 kategóriában az ötödik helyen intették le.

 

 

 fotók: Getty, indycar.com