Éledezik az IndyCar


Így a hét közepére ismét össze kell foglalni az elmúlt napok eseményeit, az pedig külön öröm, hogy végre úgy tűnik begyorsulnak az események és nem honol már akkora csend az IndyCar körül. Persze, mint egy jó krimiben, most is több a megválaszolatlan kérdés, mint amit biztosra vehetünk, azonban ahogyan közeledik az új szezon (még mindig kurva messze van, de azért haladunk!), úgy tisztázódik majd a kép. Addig is jöjjön néhány említésre méltó esemény az elmúlt napokból.

– A fontanai IndyCar szezonzárót, vagyis a MAVTV 500-at LA Sports Award-ra jelölték a ‘legjobb egyéni sportesemény’ kategóriában.

– Január 15-én először állt az újságírók rendelkezésére az Andretti Autosport, azon belül is Michael Andretti, valamint a 2012-es szezon bajnok versenyzője, Ryan Hunter-Reay. Sok egyéb mellett kiderült, hogy hogyan viszonyulnak a rájuk nehezedő nyomáshoz, valamint az is, hogy RHR hisze-e az 1-es rajtszámot övező babonában. A legérdekesebb kérdésekre adott válaszok itt megtekinthetők.

– Egy 18 éves brit fiatalemberrel, bizonyos James Fletcherrel bővül a USF2000 mezőnye. A Formula Winter Series-ben hat győzelmet arató pilóta a Wayne Taylor Motorsports színeiben indul a bajnokságban.

– Január 25-27.-e között kerül sor a Skip Barber Racing School IndyCar Academy nagyszabású megmérettetésére, melynek tétje egy szponzorált ülés a Skip Barber Regional Race Series-ben, melyből akár egyenes út vezethet a Mazda Road to Indy programba. A résztvevők az élet számos területéről érkeznek, a harminchárom fős listát böngészve találkozhatunk rendszerinformatikussal, egyedülálló apukával, diákkal, katonatiszttel és mentőorvossal is. Egyvalaki külön szót érdemel, nevezetesen az a Tyler Clary, aki a 2012-es londoni olimpián 200 m hátúszásban aranyérmet szerzett. A 23 éves amerikai bajnok tavaly feltűnt a sonomai IndyCar futamon, de gyakori vendége a NASCAR versenyeinek, s többször elmondta, hogy egy napon ő maga is szeretne autóversenyzővé válni. Úgy fest, komolyan is gondolja.

 

– Sebastien Bourdais és a Dragon Racing január 24-én fog tesztelni Sebringen, egy nappal a daytonai 24 órás verseny előtt, melyen a szemüveges francia 2005, 2006 és 2010 után immár negyedik alkalommal vesz részt.

– Ma 78 éves AJ Foyt. Isten éltesse!

– Tegnap Michael Andretti az Andretti Autosport hivatalos sajtótájékoztatójának keretein belül rajongói kérdésekre is válaszolt Twitteren, s az egyik kérdésre, melyben egy esetleges négyautós felállást firtattak, Andretti 2.0 azt válaszolta, hogy keményen dolgoznak rajta és egyre közelebb állnak ennek megvalósításához.

– Több, mint valószínű, hogy Chase Austin mégsem indul Indianapolisban, legalábbis nem AJ Foyt csapatával.

– Josef Newgarden, Simona de Silvestro és Graham Rahal az amerikai focibajnokság (MLS) fiataljai ellen rúgták a bőrt az Indianapolis Motor Speedwayen. További képek a vicces kis eseményről megtekinthetőek az IndyCar hivatalos Twitter csatornáján.

1_13.jpg

– A Sam Schmidt Motorsports ezentúl Schmidt Peterson Motorsports néven folytatja tovább Indy Lights pályafutását, miután partneri szerződést kötöttek az Oculus Transport Ltd. vezérigazgatójával, Ric Petersonnal. A #7-es számú autó továbbra is élvezheti Davey Hamilton és a HP támogatását. Elvileg, az más kérdés, hogy mi lesz gyakorlatilag.

– Marco Andretti a sebringi tesztet követően nagyon lelkesen, pozitívan, rózsaszínűen tekint a jövőbe, mondván 1., a tavalyinál szarabb éve már úgysem lehet, ha mégis az már művészet lenne, 2., megfogadott pár tanácsot és változtatott a vezetési stílusán, minek eredménye már látszott az időeredményein. 

– Spencer Pigot a Team Pelfrey csapatnál indul idén a Pro Mazda bajnokságban.

– Hamarosan érkezik az Indy Lights új weboldala.