2013 első hírcsokra


Az elmúlt napokban is történt ez-az az IndyCar háza táján, amit a köz érdekében mindenképpen meg kell osztanom.

Mivel nagy valószínűséggel ezeket a szösszeneteket ezen blog törzsolvasói már mind hallották, felmerül a kérdés, hogy akkor miért posztolom ki.

    

Nos, két okból: 1., nem árt megörökíteni ezeket az információkat, hiszen bármikor jól jöhetnek még, ha másra nem, hát nosztalgiára, 2.,  több száz oldal foglalkozik egy másik sorozat versenyzőinek lábméretével is, ez a blog azonban egyike azon keveseknek, ahonnan IndyCar híreket lehet begyűjteni magyar nyelven, ezért kötelességemnek tekintem, hogy minden lényegesebb momentumról megemlékezzek, ha csak pár sor erejéig is. Mert ha valami, hát ez a széria megérdemli a figyelmet, amit itthon enyhén szólva sem nagyon kap meg /tiszt.kiv. és mély riszpekt azon kevés weblapnak, amelyek normális módon, pontosan foglalkoznak az IC-vel, nem pedig holmi fals szenzációhajhászat okán./ Pont. Na.

    

 

Akkor nézzük, miből élünk.

      

– Az idén júliusban bemutatásra kerülő Turbo című animációs mozifilm trailerét már több, mint kétmillióan nézték meg a youtube-on. Az Indianapolis 500-ra készülő csiga történetét bemutató alkotást már most biztos kasszasikernek tartják, így nem meglepő, hogy a madarak már videojáték-verzióról és tévésorozatról is csiripelnek, nem beszélve a karakterhez kapcsolódó egyéb nyalánkságokról (játékfigura, plüss, táska, pénztárca, sapka, kisautó, csokipapír, csiguszos felmosórongy stb., minden, amit ilyenkor szoktak és amelyeknek másolatai nálunk is el fogják lepni a kínai üzleteket, lásd. Verdák, Hello Kitty és társai).

    

– Ezt talán már a Story magazin is megírta, de azért nem árt megismételni: Takuma Sato az A.J. Foyt Racinghez igazolt, úgyhogy jövőre a #14-es számú autót kell figyelnie annak, aki elkötelezetten rajong a japánért.

    

– A Rahal Letterman Lanigan Racing hivatalos partnere az elkövetkezendő szezonban a nagy hatásfokú akkumlátor-töltőket gyártó és forgalmazó Deltran Battery Tender lesz.

  

– Így fog kinézni Simona de Silvestro autójának festése idén:

0_10.jpg

   

– A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezésre kerül Felipe Massa szokásos gokartversenye, melyen többek között Ana Beatriznak, Vitor Meirának és a NASCAR-os Nelson Piquet Jr.-nak is lehet szurkolni. Részletek és live timing itt.

    

– Egyre biztosabb Tristan Vautier helye a Schmidt Hamilton Motorsports-nál, valamint komoly esély van arra, hogy az utóbbi időben hivatásos szépfiúként tevékenykedő Arie Luyendyk Jr.-t is viszontlátjuk a versenypályán. Rossz hír viszont a Ganassi drukkereknek, hogy minden jel szerint idén csak három autóval vágnak neki a szezonnak.

    

– A Pro Mazda szezon március első hétvégéjén kezdődik egy dupla versennyel a Circuit of the Americas-on, Austinban. A naptár kilenc helyszínen, tizenhat futamot tartalmaz. A teljes naptár a blog jobb oldalán, a tartalomjegyzék alatt egy kattintásra elérhető.

   

– A 2012-es Indy Lights szezon kilencedik helyezettje, Juan Pablo Garcia idén a Team Moore Racing színeiben folytatja.

     

– A Barracuda Networks 2013-ban is támogatja Bryan Herta csapatát, azon belül is #98-as számú autót Alex Taglianival a volán mögött.

   

– Az Andretti Autosport fejlesztőmérnöke, Tino Belli a Panther-Dreyer & Reinbold-hez igazolt, mint technikai igazgató. Szintén távozik a csapattól Allen McDonald, aki idéntől Sam Schmidt alakulatát fogja erősíteni.

    

– Kis túlzással Dario Franchittiből akár First Lady (First Gentleman) is lehet, hiszen felesége, Ashley Judd nagy valószínűséggel indul Kentucky állam egyik szenátori székéért. Ronald Reagan is hasonlóan kezdte.

     

+1 – A NASCAR gigamegaszuperkiskedvence, Dale Earnhardt Jr. piacra dobja saját márkájú chipsét. Lehet nincs már olyan messze a Talladega Nights-ban látott „NASCAR hivatalos tamponja” sem.