Ezüstvasárnapi hírek


December közepe ide, december közepe oda, az elmúlt napokban is zajlottak az események az IndyCar háza táján. Volt itt kérem szépen minden: teszt, esküvő, rémhír, humor, meglepetés, ami csak kell.

Lássuk hát, mi történt pár nappal karácsony (vagy inkább a világvége?) előtt.

– Will Power nyerte az év utolsó IndyCar tesztjét a Sebring International Raceway-en. A Team Penske versenyzője 52.84 másodperces idejével, mindössze egy századdal bizonyult gyorsabbnak Tristan Vautier-nél, aki élete első főkategóriás tesztjét teljesítette a Sam Schmidt Motorsports jóvoltából. A Star Mazda 2011-es és az Indy Lights 2012-es bajnoka 52.85-ös idejével szerezte meg a második helyet, mögötte harmadikként a veterán Alex Tagliani végzett a Barracuda Racing autójában 52.91 másodperces legjobb körével. A teszten részt vevő másik újonc, az idei GP3-as szezon hatodik helyezettje, Conor Daly sem vallott szégyent, aki a tizenkettedik helyre repített az AJ Folyt Racing DW12-esét.

A KV Racing friss szerzeménye, Simona de Silvestro 53.01-el a nyolcadik helyen végzett, míg tapasztalt csapattársa, Tony Kanaan a 53.13-as idejével a tizenegyedik helyen zárta a tesztet. 

 

Pozíció Versenyző Idő (mp)
 
1. Will Power 52.84 
2. Tristan Vautier 52.85
3. Alex Tagliani 52.91
4. Josef Newgarden 52.93
5. Justin Wilson 52.94
6. Scott Dixon 52.94
7. Helio Castroneves 53.00
8. Simona de Silvestro 53.01
9. Oriol Servia 53.02
10. JR Hildebrand 53.04
11. Tony Kanaan 53.13
12. Conor Daly 53.29
13. Charlie Kimball 53.31
14. James Hinchcliffe 53.34
15. Graham Rahal 53.48

                                                    

– December 15-én szombaton Pippa Mann búcsút intett szabadságának, miután kimondta a boldogító igent. A vőlegény kilétét a 29 éves versenyzőnő – akit a hírek szerint ha a teljes szezonban nem is, de néhány futamon, köztük az Indianapolis 500-on nagy valószínűséggel láthatunk jövőre az IndyCarban – a lehető legjobban igyekszik titkolni, Twitter oldalán is nemes egyszerűséggel csak a „himself”, vagyis „ő” jelzővel utal rá, annyit azonban tudni lehet, hogy hosszú évek óta alkotnak egy párt. Sok boldogságot nekik!

Íme egy fotó a 2011-es Indianapolis 500 huszadik helyezettjének a nagy napon viselt ruhájáról, jobbra pedig egy régebbi kép, melyen magával „vele” látható.

14.jpeg

– A Team Penske és az Andretti Autosport versenyzői 2013. január 14-én ismét tesztelni fognak Sebringen.

– Robin Miller spekulációja szerint jövőre visszatérhet az IndyCar egyik legimpotensebb figurája, a volt versenyigazgató Brian Barnhart. Ha ez tényleg megvalósul, akkor új értelmet nyer a „hülyeségnek is vannak határai, de mi megkerüljük” tartalmú, örökzöld mondás.

– Új társtulajdonost üdvözölhet a Sam Schmidt Motorsports, miután az egykori autóversenyző, jelenleg az Ocolus Transport vezérigazgatója, a kanadai Ric Peterson csatlakozott a csapathoz és aktívan szerepet fog vállalni annak mind’ az IndyCar, mind’ az Indy Lights programjában.

– Ismét apa lett Ed Carpenter, miután néhány nappal ezelőtt felesége, Heather életet adott harmadik gyermeküknek, aki a Cruz Smith nevet kapta. A házaspárnak már van egy ötéves kislánya,Makenna, valamint egy hároméves kisfia, Ryder. Gratulálok!

– Nagy megtiszteltetés érte az Indy Lights 2012-es szezonjának harmadik helyezettjét, Gustavo Yacamant, akit hazájában, Kolumbiában az Év autóversenyzője díjra jelöltek.

– Aki még nem látta volna, az sürgősen pótolja be az IndyCar holtszezonra készült minisorozatának, a James Hinchcliffe, Charlie Kimball, Josef Newgarden és Will Power közreműkodésével készült „The Offseason”-nek első epizódját.