Mark Miles lett a Hulman & Co. vezérigazgatója


Helyi idő szerint délelőtt fél tizenegykor a Hulman & Co. bejelentette, hogy Mark Miles veszi át cég vezérigazgatói posztját Jeff Belskus-tól, aki így még nagyobb erőbedobással tudja majd ellátni ideiglenes teendőit, mint az Indianapolis Motor Speedway és az IndyCar első embere.

Mark Miles 2006-tól a Central Indiana Corporate Partnership (CICP) elnök-vezérigazgatói pozícióját látta el, amely a közép-indianai régió magas beosztású üzletembereit és egyetemi vezetőit tömöríti gazdaságfejlesztési stratégiák kidolgozásának céljából, melyek a térség növekedését szolgálják. Miles csatlakozását követően a szervezethez számos új szegmens csatlakozott és sikeres projektek beindítása fűződik a nevéhez.

Vezetése alatt a CICP egy merőben új közlekedési tervezetet hozott tető alá, több esetben szembe fordultak az önkormányzatokkal, s szinte minden alkalommal a szervezet jött ki győztesen az olyan vitákból is, mint például a közoktatási reformok kérdésköre. Jól látható tehát, hogy Miles nem egy meghátrálásra hajlamos figura, sokkal inkább egy karakán, dörzsölt fickó, amilyenre talán a Hulman & Co.-ra jellemző fejetlenség idején a legnagyobb szükség van.

Üzletpolitikai képességeit a profi sport világában is kamatoztatta. Mielőtt a CICP-hez került tizenöt éven keresztül az Association of Tennis Professionals (ATP) vezérigazgatója volt. Vezető pozícióban közreműködött az 1987-es pán-amerikai játékokon, valamint a 2012-es Super Bowl-on is.

És a fentiek még csak néhány fontos adatot tartalmaznak Mark Miles szerteágazó, ugyanakkor rendkívül sikeres karrierívéből, de már ez a pár mondat is elég ahhoz, hogy jó előre kijelenthessem: hasonló embert képzeltem el a Hulman & Co. élén. Az most teljesen mellékes, hogy Jeff Belskus marad-e az IndyCar élén, ha igen, akkor is meddig, hiszen a szériának nem elsősorban a saját vezérigazgatójának szerepét kell letisztáznia, hanem a legmagasabb pozicíóba kell egy olyan embert ültetnie, aki képes kordában tartanai az egész céget. Elvállalhatná az IndyCar vezetését akár maga Ecclestone is, amíg egy impontens és inkompetens banda áll az anyacég élén, addig semmi érdemi változásra nem lehet számítani. Bár a versenysorozat csak egy szeletét képezi a Hulman & Co. tevékenységének, ennek ellenére létfontosságú ránézve az, ami a legmagasabb szinteken folyik.

Most viszont felcsillant a reménysugár. Mark Miles üzleti életben elért eredményeit látva lehetséges, hogy megtalálták azt az embert, aki hajánál fogva húzza ki a pöcegödörből a szériát és rendet tesz a háborgó, folyton elégedetlen, minden centet magának akaró csapattulajdonosok között is. Kép alapján, ránézésre nem egy bizalomgerjesztő alak, de Donald Trump, Brian France vagy éppen a már sokat emlegetett Bernie Ecclestone az? Na ugye.

És még valami: számos, a biznisz kegyetlen világában jártas újságíró csak egy szóval jellemezte Mark Miles-t. Ez a szó pedig nem más, mint a ZSENI.

Meglátjuk.